Γράφει η «ξενοδόχος»

Κι ενώ τα πρώτα μηνύματα για τη θερινή σεζόν του 2020 ήταν για όγδοη συνεχή χρονιά αυξητικά, η παράμετρος του κορωνοϊού έχει φρενάρει επί του παρόντος τις κρατήσεις με τους τουριστικούς φορείς να συνιστούν, πάνω απ’ όλα ψυχραιμία και να ελπίζουν ότι το «φρένο» θα είναι προσωρινό.

Πάντως, η κατάσταση όπως διαμορφώνεται αυτή την στιγμή, φαίνεται να καθιστά αναγκαία μια πιο ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων από τα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα αυτή την περίοδο εξ’ ού και οι συστάσεις από πλευράς του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στις Ενώσεις και τα συνδεδεμένα μέλη της σε όλη χώρα προκειμένου να αναλάβουν τις σχετικές πρωτοβουλίες για τις κρατήσεις έως τις 31 Μαϊου

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ,

  • «οι  επιπτώσεις που έχει στο διεθνή τουριστικό τομέα η εξάπλωση του κορωνοϊού, έχουν αρχίσει να καταγράφονται και στη χώρα μας. Εμείς, οι επαγγελματίες του χώρου, οφείλουμε από την πλευρά μας να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να συμβάλουμε στην προστασία της εικόνας της χώρας και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Οι τουριστικοί φορείς θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια την εμπιστοσύνη των επισκεπτών της και

  • «αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης την έχουμε οικοδομήσει με δικές μας προσπάθειες και θυσίες και πρέπει να την επιβραβεύσουμε και να την ενισχύσουμε. Ήδη συμβάλλουμε στο βαθμό που μας αναλογεί, στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών ως προς τα μέτρα πρόληψης. Το οφείλουμε στους συμπολίτες, τους πελάτες και τους εργαζομένους μας»

Παράλληλα, σε αυτή τη χρονική συγκυρία, απαιτείται ένα πλέγμα πρωτοβουλιών που θα βοηθήσει στον περιορισμό των επιπτώσεων στον τουρισμό, ο οποίος είναι ο κύριος τροφοδότης  της ελληνικής οικονομίας. Με δεδομένη την πτώση στην ταξιδιωτική διάθεση διεθνώς, είναι αναγκαίες συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να διευκολύνουμε ή και να ενθαρρύνουμε την απόφαση του κοινού.

Αυτό, σε συνδυασμό με αντίστοιχες πολιτικές από τους υπόλοιπους κλάδους του τουρισμού, μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση αλλά και την ενθάρρυνση των κρατήσεων.

Ευέλικτη πολιτική

Ως πρώτο βήμα, προτείνεται μια πιο ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων από τα τουριστικά καταλύματα, σε συνεργασία και με τα τουριστικά γραφεία, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here