Γράφει η “ξενοδόχος”

Δεν είναι τα Χανιά, ούτε η Ρόδος, ούτε ακόμη και η Κέρκυρα είναι η …Νέα Πέραμος Καβάλας!

Ένα χρόνο πρίν, ουδείς θα περίμενε ότι ένας ελληνικός προορισμός στην Καβάλα θα ήταν στο τοπ 10 των καλοκαιρινών τάσεων της Airbnb με τις μεγαλύτερες αυξήσεις παγκοσμίως όσον αφορά τις κρατήσεις από οικογένειες.

Κι όμως φέτος, η περιοχή παρουσιάζει αύξηση κρατήσεων, μέσω της διάσημης πλατφόρμας βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων σε ποσοστό 135% σε σύγκριση με πέρυσι, όσον αφορά την κατηγορία «οικογένειες» και βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας όπου βρίσκονται ακόμη περιοχές στις ΗΠΑ, την Σκωτία, τον Καναδά, την Τουρκία, το Πουέρτο Ρίκο κ.τ.λ..

Στην πρώτη θέση του διεθνούς τοπ 10 για οικογενειακές διακοπές με αύξηση κατά 200% στις κρατήσεις σε σύγκριση με πέρυσι είναι το  Sister Bay στο Ουισκονσιν και ακολουθεί η περιοχή Four Corners στη Φλόριντα (+192%).

Όπως επισημαίνει η Airbnb τα στοιχεία λαμβάνουν υπόψη την αύξηση των κρατήσεων σε ετήσια βάση για την περίοδο από 1η Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου του 2019 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ανά κατηγορία κοινού (συνολικές κρατήσεις, οικογένειες, ζευγάρια, solo).

Σε όλες τις κατηγορίες, η μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις είναι για την περιοχή Valenciennes στη Γαλλία (704%) και ακολουθεί η Changhsa στην Κίνα με ένα +695%. Η Γαλλία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή εκπροσώπηση στο διεθνές τοπ 10 των συνολικών τάσεων της γνωστής πλατφόρμας για το καλοκαίρι του 2019, ενώ στη λίστα βρίσκονται τρείς περιοχές του Πουέρτο Ρίκο με αύξηση πάνω από 400%, καθώς και πόλεις στην Ιαπωνία, την Νότια Κορέα και τον Καναδά.

Στην κατηγορία των κρατήσεων για «ζευγάρια» η Nanterre στη Γαλλία επίσης έρχεται στην πρώτη θέση με αύξηση κατά 568% στις κρατήσεις και ακολουθούν επίσης περιοχές σε Κίνα, Αριζόνα, Σκοτία, Κίνα, Αργεντινή κ.α..

Στην κατηγορία των μεμονωμένων κρατήσεων των ‘’singles’’ πρώτο έρχεται το Μεξικό (Rosarito με αύξηση κρατήσεων κατά 548%), ενώ από την Ευρώπη εκπροσώπηση έχουν στην 7η θέση η Ρωσία (Βλαδιβοστόκ με +288%), η Γαλλία (Cassis με +269%) και η Γερμανία στην 10η θέση (Ντόρτμουντ με +263%).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here