Αυτή τη φορά επικαλούνται τις ….ξαφνικές Πασχαλινές διακοπές και την …απροσδόκητη αργία της Πρωτομαγιάς που ήρθε μετά το Πάσχα.

Με αυτή την δικαιολογία και όχι το ανύπαρκτο επενδυτικό ενδιαφέρον δόθηκε μία ακόμη παράταση μέχρι τις 28 Μαΐου για την υποβολή οικονομικών προσφορών στον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η οποία κανονικά εξέπνεε την προσεχή Δευτέρα 6 Μαΐου.

Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν έδωσε το «πράσινο φως» στη μετάθεση της προθεσμίας χθες, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με την ελληνική πλευρά.

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο ώστε να πραγματοποιηθεί ένας ολιγοήμερος κύκλος διαβουλεύσεων επί του SPA, στο πλαίσιο του οποίου οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν τροποποιήσεις στη σύμβαση.

Ορισμένοι από τους υποψήφιους αγοραστές δηλώνουν ήδη πως απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβάλλουν προσφορά είναι να υπάρξουν προσθήκες, οι οποίες θα «απαντούν» σε δύο σημαντικές αβεβαιότητες του διαγωνισμού αναφορικά με την τροφοδοσία της Μελίτης στη Φλώρινα και στην ενδεχόμενη περαιτέρω άνοδο των δικαιωμάτων ρύπων.

  • Με δεδομένο ότι από το κόστος τροφοδοσίας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά μεγέθη της Μελίτης, οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι στο SPA θα πρέπει να υπάρχει μία ρήτρα ως «αντίμετρο» σε αυτό το σενάριο.
  • Ένα ανάλογο «αντίμετρο» εκτιμούν πως θα πρέπει να υπάρχει και για το ενδεχόμενο να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι τιμές των δικαιωμάτων ρύπων τα επόμενα χρόνια με συνέπεια οι μονάδες να είναι ζημιογόνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here