Η δεύτερη διαδοχική παράταση στην περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΔΕΗ και της Enel με αντικείμενο την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του ιταλικού ομίλου στη Ρουμανία, είναι γεγονός.

Η προηγούμενη καταληκτική ημερομηνία ήταν η 28η Φεβρουαρίου (χθες).

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις 15 Δεκεμβρίου 2022 με αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τις 31 Ιανουαρίου.

Η παράταση δεν προϊδεάζει για εμπλοκή στις συνομιλίες -που φαίνεται να  εξελίσσονται θετικά, δηλαδή προς την κατάθεση προσφοράς που δεν έχει όμως ακόμα αποκρυσταλλωθεί-  αλλά δίνει τον απαραίτητο χρόνο για να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις περίπλοκες διαπραγματεύσεις που αφορούν μεγάλες συμφωνίες εξαγορών, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, τίποτα δεν κλείνει, αν δεν κλείσουν όλες οι παράμετροι, νομικές, χρηματοοικονομικές κλπ.

Προς το παρόν τηρείται απόλυτη σιωπή  και από τις δυο πλευρές, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει στην τελική και πιο ευαίσθητη φάση τους.

Η τελευταία δημόσια τοποθέτηση για το θέμα έγινε προ δύο εβδομάδων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Enel, Francesco Starace, που είχε δηλώσει στο Reuters ότι η πώληση των δραστηριοτήτων στη Ρουμανία κινείται στη «σωστή κατεύθυνση» και ότι «πρέπει να αφήσουμε τη διαδικασία να ολοκληρωθεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here