Την ευκαιρία σε 15 νέους από την περιοχή των Χανίων να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις στον τομέα των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών δίνει ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης που θα υλοποιηθεί από την Παρασκευή στα Χανιά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», αφορά την παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, μείζονος σημασίας για την Κρήτη. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου, θα αποκτήσουν θεωρητική αλλά και πρακτική γνώση σε μια πλειάδα θεματικών όπως: κριτήρια επιλογής αρωματικών φαρμακευτικών για καλλιέργεια σε μια περιοχή, σχεδιασμός και εγκατάσταση καλλιέργειας, παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού, τεχνική μεταφύτευσης φυτών, ψηφιακές τεχνολογίες, μάρκετιγκ και επιχειρηματικά σχέδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜΑΙΧ, «η Κρήτη, λόγω της μεγάλης παράδοσης στη χρήση αυτών των φυτών αλλά και της μοναδικής της βιοποικιλότητας, αποτελεί ιδανική περίπτωση εφαρμογής καινοτομιών σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών».

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Αντίστοιχα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά διεξάγονται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, από το 2018, γνωρίζοντας τεράστια αποδοχή από τους νέους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here