Σε δοκιμαστική λειτουργία πρόκειται να τεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΧΥΤΥ Γραμματικού, με υπόλειμμα από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Κορωπίου. Εφόσον όλα λειτουργήσουν ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος (ΕΔΣΝΑ) θα παραλάβει το έργο των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) σε  τρεις μήνες και η πλήρης λειτουργία του θα δώσει μια «ανάσα» στο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων της πρωτεύουσας.

  • Την ίδια στιγμή, ένα διώροφο σπίτι «ξεφύτρωσε» (!) σε απαλλοτριωμένη έκταση, πάνω στη χάραξη της νότιας πρόσβασης στον ΧΥΤΥ.

Οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) είναι χώροι ειδικά διαμορφωμένοι στους οποίους γίνεται η ταφή των απορριμμάτων των πόλεων.

ΧΥΤΥ είναι οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων. Με τον όρο υπολείμματα εννοούμε τα σκουπίδια που έχουν υποστεί μία συγκεκριμένη διαδικασία πριν καταλήξουν εκεί. Αρχικά, γίνεται μια πρώτη διαλογή για είδη που πιθανόν ανακυκλώνονται. Κατόπιν ότι περισσέψει συμπιέζεται για να πιάνει λιγότερο χώρο και υποβάλλεται σε περαιτέρω επεξεργασία (καύση ή πυρόλυση). Ότι μείνει από αυτή τη διαδικασία ονομάζεται υπόλειμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here