Όπως διαβάσατε ήδη στο “Β”, μια νέα επένδυση ύψους 37 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ,  στην Πολιτεία της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ.
Η διοίκηση ΤΙΤΑΝ ανακοίνωσε το έργο της επέκτασης του σταθμού εισαγωγής στο Νόρφολκ, με νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις χωρητικότητας 70.000 τόνων και επέκταση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης της μονάδας με πολλαπλά σημεία φόρτωσης.
Παράλληλα προχωρά σε ενίσχυση δραστηριοτήτων, με εμφανή την προτεραιότητα που δίνεται στην Αμερικανική αγορά.
  • Με τις νέες επενδύσεις και δεδομένης της ισχυρής θέσης της ΤΙΤΑΝ US -κυρίως στις Ανατολικές Πολιτείες- η θυγατρική εδραιώνεται στην πρώτη 10άδα των βιομηχανιών τσιμέντου των ΗΠΑ, προβλέποντας σε περαιτέρω ενίσχυση της συνεισφοράς κύκλου εργασιών/κερδών στον μητρικό όμιλο.
Με το-σχεδόν- 65% των EBITDA-πλέον- να πραγματοποιείται στην αγορά των ΗΠΑ, η αξία της θυγατρικής αποτιμάται όλο και μεγαλύτερη.
Μάλιστα, χρηματιστηριακοί παράγοντες σχολιάζοντας την ανακοίνωση της νέας επένδυσης “έβλεπαν” την ΤΙΤΑΝ US όλο και κοντύτερα στην είσοδο της Wall Street.

Τότε όμως η αποτίμηση της Titan US θα ενισχύσει την συνολική αξία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και φυσικά θα υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις…

  • Η επένδυση στη Βιρτζίνια, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023, προβλέπει την επέκταση του σταθμού εισαγωγής στο Νόρφολκ με νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις χωρητικότητας 70.000 τόνων και επέκταση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης των εγκαταστάσεων με πολλαπλά σημεία φόρτωσης.
  • Με την ολοκλήρωση του έργου η δυναμικότητα αποθήκευσης του σταθμού εισαγωγής θα ξεπεράσει τους 100.000 τόνους συνολικά, με δυνατότητα εισαγωγής, αποθήκευσης και διανομής διαφορετικών προϊόντων, καθώς και πρώτων υλών, που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά, όπως είναι η ιπτάμενη τέφρα, η σκωρία και τα αδρανή υλικά.
  • Η επένδυση εντάσσεται στο στρατηγικό επενδυτικό πρόγραμμα της θυγατρικής του Ομίλου, Titan America, που έχει ως στόχο τη βελτίωση του κόστους παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες.
  • Επιπλέον, προστίθεται στην πρόσφατη επένδυση 35 εκ. δολαρίων στον σταθμό εισαγωγής του Τιτάνα στην Φλόριντα για την κατασκευή αποθηκευτικών εγκαταστάσεων δυναμικότητας 70.000 τόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here