Μπορεί οι θυγατρικές του ομίλου Fourlis να συνεισφέρουν περιουσιακά στοιχεία αξίας 179 εκατ. ευρώ περίπου στη νέα Επενδυτική Ακινήτων του ομίλου με την επωνυμία Trade Estates, ωστόσο η ΑΕΕΑΠ θέλει να μεγαλώσει κι άλλο.

Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το φετινό εννιάμηνο, στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων του ομίλου αναφέρεται ότι η νέα ΑΕΕΑΠ που θα οδεύσει και προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, θα μεγαλώσει κι άλλο αποκτώντας νέα εμπορικά ακίνητα από την αγορά που «μαζί με τα εμπορικά ακίνητα της εταιρείας θα διαμορφώσουν ένα εμπορικό χαρτοφυλάκιο υψηλής αξίας», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Fourlis, με καθαρή κερδοφορία 6 εκατ. και κύκλο εργασιών 339,4 εκατ. (ενισχυμένο κατά 4,2%) έκλεισε το εννεάμηνο. Ο όμιλος βελτίωσε τις επιδόσεις του  στους δύο βασικούς τομείς δραστηριότητας, οικιακό εξοπλισμό (IKEA) και αθλητικά είδη (INTERSPORT και The Athlete’s Foot).

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε σε 29,2 εκατ. έναντι 28,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

  • Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 7,9 εκατ. ευρώ, ενώ σε συγκρίσιμη βάση τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 10,1 εκατ. έναντι κερδών 9,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018.
  • Η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ) παρουσίασε πωλήσεις 218,1 εκατ. στο εξεταζόμενο διάστημα, αυξημένες κατά 2,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (213,1 εκατ.).
  • Στη λιανική αθλητικών ειδών οι πωλήσεις στο εννεάμηνο του 2019 ανήλθαν σε 121,2 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 7,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (112,7 εκατ. ευρώ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here