Γράφει η ‘’ξενοδόχος’’

Aπίστευτη είναι η ζήτηση για κρατήσεις κατοικιών και διαμερισμάτων εντός του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, την ίδια στιγμή που ‘’τρέχουν’’ και οι συμφωνίες σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Οδυσσέας Αθανασίου
CEO Lamda Development

Η διοίκηση εκτιμά ότι το project προχωρά με καλούς οιωνούς, αν ληφθεί υπόψη ότι η εταιρεία έχει ήδη συνάψει επιχειρηματικές συμφωνίες με την Τράπεζα Πειραιώς (πώληση γραφείων συνολικής επιφάνειας 40 χιλ. τ.μ.) και τον όμιλο FOURLIS (πώληση γης επί της οποίας θα αναπτυχθεί το Εμπορικό Πάρκο Λιανικής “Retail Park” επιφάνειας 30 χιλ. τ.μ.). Επιπλέον, τα έσοδα από τις κρατήσεις κατοικιών και διαμερισμάτων έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και στόχο. Συνολικά υπολογίζονται στα 700 εκατ. ευρώ  τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα που αντιστοιχούν σε υφιστάμενες προκαταβολές πελατών. Οσον αφορά τις βίλες έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το σύνολο και των 27, ενώ τα μελλοντικά δυνητικά έσοδα ανέρχονται σε 345 εκατ. ευρώ.

Marina Tower: Το υψηλότερο πράσινο κτίριο στην Ελλάδα (video)

Από τον Πύργο στη μαρίνα, γνωστό και ως Marina Tower υπολογίζονται στα 338 εκατ. ευρώ τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα καθώς έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας

Την ίδια στιγμή, σε τροχιά ανάκαμψης έχουν μπεί και τα εμπορικά κέντρα του ομίλου μετά τον τεράστιο αντίκτυπο λόγω της πανδημίας και ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινείται προς τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 2019 (περίπου 10-15% χαμηλότερα έναντι του 2019), ενώ καταγράφεται κέρδος 6,3 εκατ. ευρώ από την επανεκτίμηση της αξίας των εμπορικών κέντρων (από ανεξάρτητο εκτιμητή). Κατά την περίοδο επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων τους  – μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων –  ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων καταγράφει σημαντική βελτίωση έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2020.

Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων των εμπορικών κέντρων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2021 αυξήθηκε 13% και 28% αντιστοίχως έναντι του 2020. Η συνολική επισκεψιμότητα στα εμπορικά κέντρα κατά την περίοδο επανεκκίνησης κατέγραψε σημαντική αύξηση έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2020 (Ιούλιος: +5%, Αύγουστος: +22%).

Κέρδη – ρεκόρ μέσω… Ελληνικού

Η Lamda, εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, διαπραγματεύτηκε νέες ή προχώρησε σε ανανεώσεις συμβάσεων εμπορικής συνεργασίας με οικονομικούς όρους που ίσχυαν προ της κρίσης της πανδημίας, διατηρώντας έτσι σταθερή την αξία των εμπορικών κέντρων. Από την άλλη και οι μισθωτές/καταστηματάρχες επενδύουν στα Εμπορικά Κέντρα της LAMDA με δεδομένες τα νέα καταστήματα που περιλαμβάνουν:

  • Νέο παγκόσμιο Concept Store ZARA(3.200 τ.μ.) στο εμπορικό κέντρο Golden Hall
  • Νέο κατάστημα Public/Media Markt στο Golden Hall (3.200 τ.μ.)
  • Κατάστημα «νέας γενιάς» IKEA στο The Mall Athens (2.200 τ.μ.) θα ανοίξει πριν από τα Χριστούγεννα.

Σημειωτέον ότι τα εμπορικά κέντρα «The Mall Athens» και «Golden Hall» στην Αθήνα παρέμειναν κλειστά για συνολική διάρκεια 95 ημερών το Α’ Εξάμηνο 2021 (65 ημέρες το Α’ Εξάμηνο 2020). Το Εμπορικό Κέντρο «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη παρέμεινε κλειστό για συνολική διάρκεια 71 ημερών το Α’ Εξάμηνο 2021 (65 ημέρες το Α’ Εξάμηνο 2020), ενώ κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2021 τα καταστήματα του λειτούργησαν με τη μέθοδο click away. Μεταξύ 24.04.2021-14.05.2021 όλα τα εμπορικά κέντρα της LAMDA λειτούργησαν με τη μέθοδο click inside και click away. Από 15.05.2021 καταργήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα click inside και click away.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here