Σε συνέχεια της χθεσινής πολύωρης έρευνας οι ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού έψαξαν τα αρχεία και τους υπολογιστές μεσαίων και κατώτερων στελεχών προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν στοιχεία εναρμονισμένων πρακτικών στην τιμολόγηση τραπεζικών υπηρεσιών.

Κι ενώ η χθεσινή έφοδος των 120 και πλέον ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκάλεσε έκπληξη στις διοικήσεις των τραπεζών, η Ανεξάρτητη Αρχή, όπως φαίνεται δεν σταματά εκεί. Μολονότι, όπως επικαλούνται πηγές, η χθεσινή έφοδος έγινε αυτεπάγγελτα, η σημερινή, δεύτερη στη σειρά έφοδος, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχεται ύστερα από καταγγελία της γνωστής εταιρίας παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Viva Wallet. Οι τράπεζες, πάλι σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ζητούν ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στην Φρανκφούρτη για το θέμα.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο και σημείωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες περί εναρμονισμένων πρακτικών των τραπεζών.

Ποια είναι η Viva Wallet

Η Viva Wallet, βασικό προϊόν του Ομίλου Viva, λύσεις ηλεκτρονικών συναλλαγών για ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

O Όμιλος Viva ξεκίνησε τις δραστηριότητές του πριν 16 χρόνια παρέχοντας B2B υπηρεσίες ανάπτυξης εφαρμογών και ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Το 2006 ιδρύθηκε η εταιρία Viva Services (www.viva.gr) που προσέγγισε τον τελικό καταναλωτή προσφέροντάς του υπηρεσίες ταξιδίων, εισιτήρια θεάτρου και συναυλιών, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών κ.ά. Τέλος, το 2010 δημιουργήθηκε η Viva Payments (www.vivawallet.com) που αποτελεί το 1ο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος στην Ελλάδα με άδεια για λειτουργία εντός Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης.

Ιδρυτής του ομίλου της Viva Wallet Holdings, είναι ο κ. ο κ. Χάρης Καρώνης. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το 20% του ομίλου εταιρειών Viva είναι συμφερόντων επενδυτικών εταιρειών της οικογένειας Λάτση.

Ο όμιλος της Viva, έχει επεκταθεί σε τριες νέες αγορές. Πρόκειται για τις εταιρείες:

– Viva Wallet Holdings, εταιρεία πληροφορικής με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη web και mobile εφαρμογών για τράπεζες και μεγάλους οργανισμούς.

– Viva Payments, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος με δραστηριότητα την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και σε 30 χώρες του ΕΟΧ.

– Viva Services, εταιρεία ηλεκτρονικής διάθεσης εισιτηρίων μεταφορών, θεαμάτων, αθλητικών εκδηλώσεων, ασφαλειών, κ.λπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here