Ελεγκτική έφοδος στα κεντρικά γραφεία όλων των τραπεζών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Αποκλεισμό των γραφείων διοίκησης όλων των τραπεζών πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Επιτροπής Ανταγωνισμού με σκοπό να συλλέξουν στοιχεία, για ενδεχόμενες καταχρηστικές πρακτικές στην τιμολόγηση προμηθειών.

 

Οι ελεγκτές της Επιτροπής έχουν επιβάλει, όπως ορίζει το πρωτόκολλο αυτών των ελέγχων, αποκλεισμό στα κτίρια γραφείων των συστημικών τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Eurobank και Alpha), αλλά και της Attica Bank καθώς και στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) απαγορεύοντας την είσοδο και έξοδο στους πάντες.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία ελέγχου των τραπεζών, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, που γίνεται με εξαιρετικά αυστηρό τρόπο.

Στο παρελθόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ερευνήσει κατ’ επανάληψη θέματα ανταγωνισμού που άπτονται του τραπεζικού κλάδου και έχει εκδώσει απόφαση με την οποία υποχρέωσε τις τράπεζες να αναλάβουν δεσμεύσεις για την αποφυγή παράνομων πρακτικών. Για πρώτη φορά όμως  διενεργείται επιτόπιος έλεγχος στα γραφεία των τραπεζικών διοικήσεων και εκτιμάται ότι αφορά θέματα πιθανού συντονισμού στην πολιτική προμηθειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here