Νέα Διοίκηση Alpha Bank. Ακόμη μία δικαίωση του www.banks.com.gr

0

Του  ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

«Οι βασικές υποψηφιότητες, για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank είναι τρείς, οι εξής δύο, ο κ. Βασίλης Ψάλτης…» είχε γράψει πριν από καιρό – σε ανύποπτο χρόνο- το «Β», την εποχή που άλλοι ενημέρωναν το αναγνωστικό τους κοινό, για τις «θυελλώδεις συνεδριάσεις διοικητικού συμβουλίου» και άλλες ιστορίες «ευαίσθητων περίπλοκων ισορροπιών».

Προφανώς το www.banks.com.gr δεν διαθέτει την μαγική γυάλινη σφαίρα που προβλέπει τις εξελίξεις.

Το “B” αγαπά και πιστεύει στην αγορά του χρήματος και του επιχειρείν.

Αναγνωρίζει τα προβλήματα και τις ανάγκες αυτής της αγοράς. Προσπαθεί με ψυχραιμία, πέρα και πάνω από ιδιοτελή συμφέροντα, να συμβάλλει στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Όλες οι Τράπεζες σήμερα στην Ελλάδα χρειάζονται νέου τύπου διοικήσεις.

  • Η εποχή των «μεγάλων στρατηγών» που χάραζαν νέους δρόμους, και νέες πορείες έχει παρέλθει. Όχι ανεπιστρεπτί. Δεν είναι όμως σήμερα αναγκαίες.
  • Οι τράπεζες σήμερα χρειάζονται σοβαρούς τεχνοκράτες, με γνώσεις -πρώτα οι γνώσεις- όραμα, ρεαλισμό και κοινωνική ευαισθησία, για να λύσουν τους πολλούς Γόρδιους Δεσμούς που έχουν συσσωρευτεί στην οικονομία, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια κατρακύλας, μιζέριας και λανθασμένων μικρόνοων επιλογών.

Όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας Τράπεζας πηγαίνει να συναντήσει έναν από τους βασικούς μετόχους, σε κάποιο κεντρικό ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού και οι εκπρόσωποι αυτού του -φιλικού κατά τα άλλα- μετόχου υποχρεώνουν τον τραπεζίτη να περιμένει μισή ώρα στο κεντρικό λόμπι του ξενοδοχείου, δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία, πληροφόρηση και ανάλυση για να επισημάνει ο αντικειμενικός παρατηρητής, τη φύση και τη διάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο τραπεζικό μας σύστημα.

Πολλοί σοβαροί Έλληνες και ξένοι επενδυτές, εμπιστεύθηκαν τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας κι τοποθέτησαν στο τραπεζικό μας σύστημα τεράστια ποσά ελπίζοντας στην ανάκαμψη και τη σταθερότητα.

  • Όλοι έχασαν. Όχι μόνον τα λεφτά τους αλλά κυρίως την εμπιστοσύνη και την υπομονή τους.

Η Ελλάδα πρέπει τώρα να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της καταστροφής, ειδικά των τελευταίων 4 ετών, και γι’ αυτό χρειάζεται νέου τύπου ηγεσίες και νέου τύπου στρατηγικές στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα.

Η Ευρώπη αλλάζει, ο υπόλοιπος πλανήτης έχει ήδη αλλάξει.

Είναι καιρός να βρει το δρόμο της και η Ελλάδα…

……………………………

Έρχεται το κορυφαίο συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια, με επίτιμο ομιλητή τον Γ. Στουρνάρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here