Ήρθε η κρίσιμη ώρα της επιλογής για την Alpha Bank. Στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στην στοά Πεσματζόγλου, αυτό το Σαββατοκύριακο, ολοκληρώνονται οι πολύμηνες ζυμώσεις και οι ευαίσθητες εσωτερικές διαδικασίες για την επιλογή του διαδόχου του Δημήτρη Ματζούνη.

Η Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων
έχει καταλήξει στην επιλογή της αλλά δεν την δημοσιοποιεί μέχρι να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εσωτερικές ισορροπίες ώστε η επιλογή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου να γίνει ομαλά, χωρίς τριγμούς, εντάσεις και αμφισβητήσεις.

Οι βασικές υποψηφιότητες είναι τρεις, οι εξής δύο, δηλαδή ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης.

Ο κ. Ψάλτης είναι ο μοναδικός υποψήφιος που δεν μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank. Αντιθέτως, οι άλλοι δύο -εξίσου σημαντικοί- υποψήφιοι, ο αναπληρωτής CEO της τράπεζας Γιώργος Αρώνης και ο επίσης αναπληρωτής Δνων Σύμβουλος Σπύρος Φιλάρετος συμμετέχουν -όπως είναι φυσικό- στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank το οποίο θα λάβει τυπικά την τελική απόφαση.

Θα κληθούν δηλαδή να ψηφίσουν …τον εαυτό τους …-αν τελικά επιτραπεί η συμμετοχή τους- στην συγκεκριμένη καθοριστική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Στην τετραμελή Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων, προεδρεύει ο κ. Shahzad Shahbaz και συμμετέχουν οι κ.κ. Ευθύμιος Βιδάλης, Jean L. Cheval και ο κ. Johannes Herman Frederik Umbgrove, ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here