Νέα δεδομένα έφερε στην αγορά εργασίας η πανδημία του κορωνοϊού με πολλές επιχειρήσεις ήδη να κάνουν το επόμενο βήμα και να δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με μόνιμη τηλεργασία.

Ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες που υιοθετούν τη μόνιμη εξ’ αποστάσεως εργασία είναι και η εταιρία παροχής λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών PwC.

Εκτός όμως από την PwC και άλλες μεγάλες λογιστικές εταιρίες όπως, η Deloitte και η KPMG, δίνουν επίσης στους εργαζομένους τους περισσότερες επιλογές για εργασία εξ αποστάσεως.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια προσωπικού της PwC Γιολάντα Σιλς-Κόφιλντ δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η εταιρία είναι η πρώτη που κατέστησε δυνατή την τηλεργασία για τους εργαζόμενους εξυπηρέτησης πελατών που διαθέτει.

Το προσωπικό υποστήριξης της PwC και οι εργαζόμενοι της σε τομείς όπως το ανθρώπινο δυναμικό και οι νομικές υπηρεσίες, που δεν συναντούν προσωπικά πελάτες, είχαν ήδη την επιλογή να εργάζονται πλήρως με τηλεργασία.

Υποχρέωση να έρχονται στα γραφεία τους το πολύ τρεις ημέρες το μήνα 

Οι εργαζόμενοι της PwC που επιλέγουν να εργαστούν με τηλεργασία θα έχουν την υποχρέωση να έρχονται στα γραφεία τους το πολύ τρεις ημέρες το μήνα για προσωπικές συναντήσεις, όπως οι σημαντικές συνεργασίες με την ομάδα εργασίας τους, οι επισκέψεις πελατών και οι συνεδρίες εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Σιλς-Κόφιλντ.

«Έχουμε μάθει πάρα πολλά πράγματα στη διάρκεια της πανδημίας και η τηλεργασία, αν σκεφτούμε την εξέλιξη της ευελιξίας, αποτελεί το επόμενο φυσικό βήμα» σύμφωνα με την ίδια.

«Αν είσαι ένας εργαζόμενος με καλό καθεστώς εργασίας, εργάζεσαι στην εξυπηρέτηση πελατών και επιθυμείς να εργαστείς εξ αποστάσεως, μπορείς. Τελεία», τόνισε η Σιλς-Κόφιλντ.

Ωστόσο, ο χώρος εργασίας επηρεάζει το επίπεδο της μισθοδοσίας, όπως είπε η ίδια. Οι εργαζόμενοι που θέλουν να εργάζονται εξ αποστάσεως με πλήρη απασχόληση από έναν τόπο χαμηλότερου κόστους θα δουν το μισθό τους να μειώνεται, πρόσθεσε η Σιλς-Κόφιλντ.

Τον Ιούνιο, η PwC δήλωσε ότι θα προσλάβει 100.000 άτομα τα επόμενα πέντε χρόνια σε θέσεις εργασίας που θα βοηθούσαν τους πελάτες να αναφέρουν τη διαφορετικότητα και το κλίμα. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 284.000 παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here