Η Emirates SkyCargo προχώρησε στην ένταξη 2 αεροσκαφών τύπου Boeing 747-400F στον στόλο των εμπορευματικών αεροσκαφών της, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αισιοδοξία της για το μέλλον των μεταφορών φορτίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το τμήμα αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών της Emirates, της μεγαλύτερης διεθνούς αεροπορικής εταιρείας, έχει προγραμματίσει την ένταξη 15 επιπλέον εμπορευματικών αεροσκαφών στον στόλο της, είτε μέσω νέων αεροσκαφών, για τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί οι σχετικές παραγγελίες, είτε μέσω του προγράμματος μετατροπής των εμπορευματικών αεροσκαφών. Επιπλέον, με την παραλαβή του αεροσκάφους τύπου Airbus A350, στα τέλη του καλοκαιριού του 2024, και των αεροσκαφών τύπου 777-Xs το επόμενο έτος, αναμένεται περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας του αποθηκευτικού χώρου.

Εντός της επόμενης δεκαετίας, η Emirates SkyCargo αναμένεται να διπλασιάσει την υφιστάμενη χωρητικότητα των αεροσκαφών της, να προσθέσει πάνω από 20 νέους προορισμούς στο δίκτυο εμπορευματικών μεταφορών της, καθώς και να παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και υπηρεσίες στους πελάτες της, με περισσότερα από 300 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου τύπου 777, 777-F, 747-F, A350 και A380.

Ο Nabil Sultan, Divisional Senior Vice President της Emirates SkyCargo, δήλωσε:

«Το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της σημερινής αγοράς, ενδεχομένως να κάνει τις επιχειρήσεις πιο διστακτικές. Ωστόσο, η Emirates SkyCargo προχωράει δυναμικά στην υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου. Για τις αερομεταφορές εμπορευμάτων, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, προβλέπεται αύξηση της τάξης του 3-5%. Η στρατηγική του Ντουμπάι για τον διπλασιασμό των εμπορικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η εφοδιαστική αλυσίδα και την οικονομική δραστηριότητα σε αγορές γύρω από τον Κόλπο, τη Δυτική Ασία και την Αφρική δημιουργούν θετικές προοπτικές για την Emirates SkyCargo.

Τα 2 νέα αεροσκάφη τύπου 747-F που έχουμε μισθώσει αυξάνουν άμεσα τη χωρητικότητα. Παράλληλα, έχουμε προγραμματίσει την παραλαβή 5 νέων αεροσκαφών τύπου 777F το 2024 και το 2025, καθώς και 10 αεροσκαφών τύπου 777-300ER, για να ξεκινήσει το πρόγραμμα μετατροπής τους εντός των επόμενων 5 χρόνων. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι η προσθήκη των συγκεκριμένων αεροσκαφών δεν θα καλύψει εντελώς τη ζήτηση για αερομεταφορές εμπορευμάτων. Μέχρι τότε, από πλευράς μας θα έχουμε προετοιμάσει τις υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής και επιθεώρησης (MRO) έτσι ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να προβούμε άμεσα στην αντίστοιχη μετατροπή των αεροσκαφών του στόλου μας».

Στο πλαίσιο μακροχρόνιας συμφωνίας πλήρους μίσθωσης (wet lease), τα 2 αεροσκάφη τύπου Boeing 747-F προστίθενται στον υφιστάμενο στόλο των 11 εμπορευματικών αεροσκαφών τύπου Boeing 777 της Emirates SkyCargo και επί του παρόντος εξυπηρετούν το Σικάγο τρεις φορές την εβδομάδα και το Χονγκ Κονγκ εννέα φορές την εβδομάδα.