Μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία κατέγραψε η ελληνική εταιρεία Nanobionic, καταφέρνοντας να συμπεριληφθεί στην τελική δεκάδα του κορυφαίου διαγωνισμού καινοτομίας της ΝΑΣΑ, iTech II, φιγουράροντας ψηλά στη λίστα με τις top επιχειρήσεις καινοτομίας διεθνώς.

Πρόκειται για μια τεράστια επιβράβευση του έργου και της εξέλιξης της εταιρείας η οποία, σε μόλις 8 χρόνια από την ίδρυσή της το 2011, ως μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των υφασμάτων υψηλής τεχνολογίας, κατάφερε να κερδίσει την αναγνώριση από έναν κολοσσό της καινοτομίας όπως η NASA.

Το ετήσιο πρόγραμμα της NASA, iTech  απευθύνεται σε εταιρείες ανά τον κόσμο που το έργο τους χαρακτηρίζεται από εφευρετικότητα και έχει ως σκοπό

  • την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών οι οποίες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος πάνω σε πέντε τομείς ενδιαφέροντος.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κάλεσμα της NASA στον επιχειρηματικό κόσμο, να παρουσιάσει καινοτόμες τεχνολογίες οι οποίες να λύνουν σημαντικά προβλήματα  που άπτονται της καθημερινότητας τόσο των καταναλωτών όσο και των εργαζομένων της NASA για διαστημικές επιχειρήσεις στο Φεγγάρι και στον Αρη.

Η καινοτομία της Naniobionic

Η Nanobionic συμμετείχε στον διαγωνισμό αυτό, χάρη στη δημιουργία ενός υφάσματος που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την μυϊκή απόδοση και την αντοχή μειώνοντας παράλληλα την κόπωσης.

Πρακτικά, η τεχνολογία αυτή βοηθάει

  • στην βελτίωση της κυκλοφορία του αίματος στο σώμα ενώ βελτιώνει την αποκατάσταση και την ποιότητα του ύπνου, κάτι που άπτεται του άμεσου ενδιαφέροντος της NASA λόγω των πολλών επανδρωμένων αποστολών που πραγματοποίει στο διάστημα.

Η τεχνολογία της Nanobionic συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία X-factor του διαγωνισμού η οποία απευθύνεται σε τεχνολογίες που μπορούν άμεσα να επηρεάσουν τη ζωή στο διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Ψιψίκα, συν-ιδρυτήςκαι Διευθύνοντα σύμβουλο της Nanobionic: «Η συμμετοχή της εταιρείας μας στην τελική δεκάδα του διεθνούς κύρους διαγωνισμού καινοτομίας της NASA αποτελεί την ύψιστη τιμή και αναγνώριση της προσπάθειάς μας. Μας κάνει επίσης διπλά υπερήφανους που ουσιαστικά ως Έλληνες αντιπροσωπεύσαμε επιτυχώς για πρώτη φορά την Ελλάδα σε αυτόν τον διεθνή διαγωνισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here