Η ελληνική εταιρεία Nanobionic κατάφερε να συμπεριληφθεί στην τελική δεκάδα του κορυφαίου διαγωνισμού καινοτομίας της NASA, iTech II. Η NASA δημοσιοποίησε στο επίσημο site της τον κατάλογο των εταιρειών που συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία δεκάδα του διαγωνισμού, με το όνομα της Nanobionic να περιλαμβάνεται στις 10 κορυφαίες επιχειρήσεις καινοτομίας παγκοσμίως.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μέσα σε μόλις 8 χρόνια από την ίδρυσή της το 2011, ως μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των υφασμάτων υψηλής τεχνολογίας, κατάφερε να κερδίσει την αναγνώριση από έναν κολοσσό της καινοτομίας όπως η NASA.

Το ετήσιο πρόγραμμα της NASA, iTech απευθύνεται σε εταιρείες ανά τον κόσμο που το έργο τους χαρακτηρίζεται από εφευρετικότητα και έχει ως σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών οι οποίες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος πάνω σε πέντε τομείς ενδιαφέροντος. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κάλεσμα της NASA στον επιχειρηματικό κόσμο, να παρουσιάσει καινοτόμες τεχνολογίες οι οποίες να λύνουν σημαντικά προβλήματα που άπτονται της καθημερινότητας τόσο των καταναλωτών όσο και των εργαζομένων της NASA για διαστημικές επιχειρήσεις στο Φεγγάρι και στον Αρη.

Η τεχνολογία της Nanobionic συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία X-factor του διαγωνισμού η οποία απευθύνεται σε τεχνολογίες που μπορούν άμεσα να επηρεάσουν τη ζωή στο διάστημα.

Η Nanobionic συμμετείχε στον διαγωνισμό αυτό, χάρη στη

  • δημιουργία ενός υφάσματος που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την μυϊκή απόδοση και την αντοχή μειώνοντας παράλληλα την κόπωση.

Πρακτικά, η τεχνολογία αυτή βοηθάει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα ενώ βελτιώνει την αποκατάσταση και την ποιότητα του ύπνου, κάτι που άπτεται του άμεσου ενδιαφέροντος της NASA λόγω των πολλών επανδρωμένων αποστολών που πραγματοποιεί στο διάστημα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here