Ο μνηστήρας δείχνει ενδιαφέρον, το μεγάλο ερώτημα ωστόσο που θα καθορίσει το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι τι θα απαντήσει η πεθερά…Alpha Bank.

Ο σύμβουλος KPMG που έχει αναλάβει για λογαριασμό της Alpha Bank να προχωρήσει τη διαδικασία του άρθρου 106 για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, δέχθηκε μία προσφορά. Η εταιρεία INTEREM σε συνεργασία με το επενδυτικό κεφάλαιο Blackhawk κατέθεσαν πρόταση με συγκεκριμένο τίμημα και αναπτυξιακό σχέδιο.

Το δικηγορικό γραφείο Μπρεγιάνος στην Αθήνα κατέθεσε στην KPMG oικονομική πρόταση που εκτός από το αρχικό τίμημα για την αγορά των μετοχών, περιλαμβάνει σχέδιο επενδύσεων ύψους 25 εκατ. ευρώ. Επίσης προβλέπει αποπληρωμές ύψους 90 εκατ. ευρώ για τις οφειλές της εταιρείας, εθελουσία για μερίδα των εργαζομένων, αλλά και την κατασκευή δύο τορπιλακάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επιβαρύνονται συνολικά με χρέη άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο επενδυτικός όμιλος ONEX του Πάνου Ξενοκώστα δεν κατέθεσε τελικά προσφορά, παρά το γεγονός ότι είχε εκφράσει δημοσίως, ενώπιον του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το ενδιαφέρον της για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας  ενώ έχει ήδη αποκτήσει τα Ναυπηγεία Σύρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here