Με την μεταβίβαση 19,2 εκατομμυρίων μετοχών της εισηγμένης εταιρείας ο Ευάγγελος Μυτιληναίος καθίσταται ο απόλυτος κυρίαρχος στην εταιρεία, αφού στην κατοχή του- από το 13,10% προηγουμένως- βρίσκεται πλέον ποσοστό 26,5% των δικαιωμάτων ψήφου.

Ουσιαστικά ο εταιρικός μετασχηματισμός της Mytilineos που ξεκίνησε το 2017 με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές ολοκληρώνεται κι ενώ κάποτε στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο ήταν μόλις τρία τα ανεξάρτητα μέλη και τέσσερα προέρχονταν από την οικογένεια, σήμερα το 11μελές Δ.Σ. της Mytilineos δεν έχει κανένα μέλος της οικογένειας.

Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης της μητρικής εταιρείας Mytilineos με τις βασικές θυγατρικές της, σε μία ενιαία εταιρεία τοποθετεί τον Όμιλο στις κορυφαίες βιομηχανικές δυνάμεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά συνέπεια, ο Ιωάννης Μυτιληναίος θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις ναυτιλιακές business με την M/Maritime, ενώ ο Ευάγγελος αποκτά τον απόλυτο έλεγχο των παραδοσιακών οικογενειακών επιχειρήσεων. Η εταιρεία πλέον βάζει πολύ ψηλότερα τον πήχη καθώς το 2019 προβλέπεται πολύ ισχυρότερο με την διοίκηση να κάνει πρόβλεψη για κύκλο εργασιών πάνω από 2 δισ. Ευρώ.

Οι στόχοι της Mytilineos για την επόμενη 5ετία επικεντρώνονται

  • στην διεύρυνση του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της στην υπό απελευθέρωση εγχώρια ενεργειακή αγορά
  • στη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης στους τομείς των έργων EPC, της μεταλλουργίας και της ηλεκτρικής ενέργειας και
  • στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα εμπορίας φυσικού αερίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here