Περιθώρια ανόδου έως και 58% από την τρέχουσα τιμή βλέπει για τη μετοχή της Mytilineos η Edison που τοποθετεί τον πήχυ στα 24 ευρώ. Ο ερευνητικός οίκος στέκεται στο ότι έχουν εξασφαλιστεί ισχυρές ταμειακές ροές για τα επόμενα χρόνια, ώστε να χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό σχέδιο της ενεργειακής μετάβασης, η οποία με τη σειρά της θα φέρει νέα μεγάλη ανάπτυξη μεγεθών.

Η έκθεση συνοδεύεται από σύσταση αγοράς, με το περιθώριο που δίνεται να είναι πάνω από 55%.

Πέραν της πρόβλεψης για την αναμενόμενη σημαντική αύξηση της κερδοφορίας το τελευταίο τετράμηνο του 2021 και τον διπλασιασμό της το 2022 έναντι του 2020, η η έκθεση εστιάζει στην περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας της Mytilineos την επόμενη δεκαετία, με άξονα την «πράσινη ανάπτυξη»

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, η Mytilineos, λόγω της ισχυρής οικονομικής της θέσης στοχεύει στη μεγαλύτερη μείωση εκπομπών ρύπων από οποιονδήποτε άλλο παραγωγό αλουμινίου παγκοσμίως. Η μείωση εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μέσω της αύξησης του ανακυκλωμένου αλουμινίου, αλλά κυρίως από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενης από ΑΠΕ, για την παραγωγή του αλουμινίου.

Η Edison εκτιμά, ότι ολόκληρη η παραγωγή αλουμινίου της Mytilineos  από το 2025, θα μπορεί να ενταχθεί στη λίστα των επιλεγμένων εταιρειών οι οποίες, για την S&P Global Platts (Standard and Poor’s), θεωρούνται ως εταιρείες «χαμηλών εκπομπών άνθρακα». Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία θα μπορεί να πουλά στις ακριβότερες τιμές του αλουμινίου.

Η χρηματοδοτική επάρκεια της ελληνικής εταιρείας, λόγω των ενισχυμένων λειτουργικών ταμειακών ροών των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες γραμμές δανεισμού, δίνουν τη δυνατότητα και την ευελιξία στη Mytilineos να μπορεί να ελέγχει τον ρυθμό υλοποίησης των επενδυτικών της σχεδίων, με την προτεραιότητα αυτή την περίοδο να βρίσκεται στο κομμάτι των ταχέως αναπτυσσόμενων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναφέρεται.

Επίσης η εταιρεία μπορεί ανά πάσα στιγμή, να αξιοποιήσει τα έργα ΑΠΕ στο χαρτοφυλάκιο του Τομέα RSD και τα κεφάλαια από αυτές τις πωλήσεις να επανεπενδυθούν στο portfolio ΑΠΕ της εταιρείας, λέει η Edison.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here