Η προσοχή της αγοράς σήμερα επικεντρώνεται στον Όμιλο Mytilineos.
Όχι μόνον για την μεγάλη ομολογιακή έκδοση του 1 δισ που σχεδιάζει…
Ανοίγει την αυλαία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2020 και  σηματοδοτεί την ισχυροποίηση των δεσμών της εισηγμένης με τις διεθνείς αγορές.
  •    Στις κορυφαίες επιλογές επενδυτικών χαρτοφυλακίων και στα top picks των αναλυτών η Mytilineos έχει καθαρό σήμα buy, καθώς διαθέτει με όρους αποτίμησης έναν συντελεστή p/e 10,38 φορές και σε ev/ebitda 6,51 φορές.
Οι αντίστοιχοι δείκτες ευρωπαϊκών εταιρειών είναι 9,53 και 5,59 φορές, με ότι αυτό σημαίνει για το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής εταιρείας.
  • Η Mytilineos συμμετέχει μόνη της στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την ΛΑΡΚΟ, έχοντας σημαντική εμπειρία στην εξόρυξη βωξίτη, κατέχοντας μία από τις κορυφαίες θέσεις παραγωγού στην Ευρώπη, μέσω της σχετικής διαδικασίας βωξίτης-αλουμίνια- αλουμίνιο (Αλουμίνιο της Ελλάδος).
Διαθέτει μία από τις καλύτερες πιστοληπτικές αξιολογήσεις μεταξύ των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων (BB από τη Fitch Ratings και BB- από τη S&P Global Ratings).
Καταγράφει υψηλότατες ταμειακές ροές.
Κατά συνέπεια μπορεί να αντλήσει σημαντικότατη ρευστότητα με ιδιαιτέρως ελκυστικά επιτόκια μειώνοντας το μέσο κόστος δανεισμού του.
  • Έτσι θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδοτική ισχύ για την ανάπτυξη των επενδυτικών του σχεδίων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και εξαγορές επιχειρήσεων όπως η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η ΛΑΡΚΟ και τη διεκδίκηση συμβάσεων παραχώρησης όπως της Εγνατίας Οδού, μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων κ.ά.
Ο όμιλος Μytilineos ήδη δέχεται εισηγήσεις για την έκδοση, σε μία ή δύο φάσεις, χρεογράφων, η συνολική αξία των οποίων θα μπορούσε να είναι ακόμα και διπλάσια αυτής του 2019, δηλαδή της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιήσει ποτέ ελληνική επιχείρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here