Στα 4,03 ευρώ χθες η μετοχή του ΚΡΙ ΚΡΙ, στα 133,25 εκατ. η αποτίμηση.

Στα 4,24 ευρώ το ιστορικό υψηλό για το χαρτί από τη συνεδρίαση της 10ης Μαΐου και απ΄ ότι διαβλέπω με λίγο καλή αγορά το “Αγρίμι” μπορεί να πατήσει και νέα, υψηλότερη κορυφή.

Και γιατί όχι, η εταιρεία “πετάει”, από το καλό στο καλύτερο, με μερίδιο 22,8% στην αγορά παραδοσιακού παγωτού πίσω από την πολυεθνική NESTLE που έχει 34,5% και μπροστά από Algida που έχει ένα 19,7%, την ΕΒΓΑ με 14,2% κ.λ.π και αυτά με στοιχεία ακυκλοφόρητα, τέλη Μαΐου της NIELSEN.

Μιλάμε για μία αγορά, του παραδοσιακού παγωτού, που προ 6ετίας έκανε τζίρους 400-350 εκατ. Ευρώ, για να περιοριστεί σταδιακά στην διάρκεια της κρίσης στα 200 + πέρυσι δείχνοντας τάση μικρής ανάκαμψης.

Φέτος επιχειρηματίες του κλάδου την περιμένουν καλύτερη και εάν βγει ο τουρισμός βλέπουν να πιάνει τα 250 εκατ. και προς τα πάνω.

Ο Παναγιώτης Τσινάβος, υπόδειγμα επιχειρηματία, γνώστη και δουλευταρά έχει αποδείξει πως σέβεται κατ΄ αρχήν την επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας του, τους εργαζομένους, τους επενδυτές, μκρομετόχους της εταιρείας. Και έχει στόχους, φιλόδοξους μεν αλλά επιτεύξιμους.

Αυτή την στιγμή οι εξαγωγές του ΚΡΙ ΚΡΙ ξεπερνούν το 30% της παραγωγής και ο ρυθμός αύξησης τους τείνει να γίνει διψήφιος. Προχωρά σε νέες επενδύσεις με έμφαση στην παραγωγή (10 εκατ. έως το 2019) και πράγματι sky is the limit.

Για αυτό καταλαβαίνω έναν φίλο μου χρηματιστή, ο οποίος βλέπει το “Αγρίμι” πάνω και από τα 4,24 και υψηλότερα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here