Συνέλευση από τον παλιό καλό καιρό θύμιζε η σημερινή εικόνα της Γ.Σ των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας με την αίθουσα κατάμεστη από κόσμο.
φωτογραφία pressreport/Θοδωρής Αναγνωστόπουλος
Από το βήμα της συνέλευσης ο CEO της τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, αναφέρθηκε στο τριετές πλάνο και στην ανανέωση της διοικητικής ομάδας, σημειώνοντας πως στόχος της Εθνικής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι να μειωθούν στο 5% το 2022 από 40% που ήταν στα τέλη του 2018.
φωτογραφία pressreport/Θοδωρής Αναγνωστόπουλος
“Βάλαμε γερά τα θεμέλια με το τριετές πλάνο μετασχηματισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί μια υγιής, σύγχρονη, ισχυρή και φιλική προς τον πελάτη τράπεζα», τόνισε.

 

φωτογραφία pressreport/Θοδωρής Αναγνωστόπουλος
Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αύξησης των κεφαλαίων αποτελεί το ζήτημα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας πως η διαδικασία για την πώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

 

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι ο  στόχος για το 2022 είναι η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων να φτάσει το 12%, με οργανική κερδοφορία. Όπως υπογράμμισε, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 17%»

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία τόνισε ότι «αδιαμφισβήτητα εισέρχεται σε μια περίοδο ομαλοποίησης και ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των επενδυτών μετά την πρώτη θετική τους ανταπόκριση στο πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης θα δώσει ώθηση στα μεγέθη της οικονομίας αλλά και στη ζήτηση για νέα δάνεια».

Σύμφωνα με τον CEO της Εθνικής Τράπεζας η καθαρή ζήτηση σε δάνεια κινείται σε θετικό ρυθμό.

φωτογραφία pressreport/Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Μιλώντας για το ζήτημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της τράπεζας, εκτίμησε ότι θα βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις της με τους πελάτες και σε συνδυασμό με τις νέες εκταμιεύσεις δανείων, όπου τους τελευταίους 12 μήνες η ΕΤΕ αυξάνει διαρκώς τα μερίδιά της, θα συμβάλλει στην ενίσχυση των εσόδων. Ο CEO της Εθνικής προέβλεψε ότι πολύ σύντομα οι απλές τραπεζικές συναλλαγές θα γίνονται εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Αυτός είναι και ο λόγος που η τράπεζα έχει μειώσει τους τελευταίους 12 μήνες κατά 20% (δηλαδή 90) τα καταστήματά της και κατά 13% (1.200 άτομα) το προσωπικό της.

Το Θέμα του ΛΕΠΕΤΕ

 

Την πρόθεση της διοίκησης της τράπεζας να τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου το ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ εξέφρασε ο κ. Μυλωνάς, θυμίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία να προβεί την ψήφιση τροπολογίας για τις επικουρικές συντάξεις δίχως τη συναίνεση της τράπεζας. Όπως τόνισε, «ο νόμος δεν ευσταθεί νομικά και είμαι σίγουρος ότι τα λάθη θα διορθωθούν σύντομα. Η διοίκηση της τράπεζας και εγώ είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να βρεθεί μια συμφέρουσα λύση για όλες τις πλευρές».

Συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ έξω από το κτίριο που πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στην αλλαγή σελίδας που έχει κάνει η τράπεζα ως προς το όραμα και το πρόγραμμά της προκειμένου να διασφαλίσει την κερδοφορία.”Ο νέος μετασχηματισμός της τράπεζας ξεκίνησε ως ποτάμι και δεν γυρίζει πίσω, το ποτάμι έχει γίνει χείμαρρος δημιουργικότητας και αποτελεσματικότητας”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΤΕ.

φωτογραφία pressreport/Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here