Την πεποίθηση πως η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της σε όρους ανταγωνιστικότητας, συμβαδίζοντας με την ανάκαμψη των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, ωστόσο παραμένει μια σχετικά κλειστή οικονομία, επεσήμανε η Kathrin Muehlbronner, αντιπροέδρος της Moody’s Investors Service, η οποία μίλησε στο συνέδριο Capital+Vision που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Συγκριτικά ωστόσο με τις άλλες χώρες, η κ.  K. Muehlbronner πρόσθεσε πως η Ελλάδα δείχνει να υπολείπεται στην ανάπτυξη των επενδύσεων κάνοντας λόγο για πολλά εμπόδια.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση της χώρας μας στις αγορές, είπε πως ναι μεν έχει τον χρόνο να βρει την κατάλληλη στιγμή να το πράξει αυτό γιατί υπάρχει το «μαξιλάρι» ρευστότητας, προειδοποίησε όμως πως αλλά αν καθυστερήσεις πολύ και αρχίσεις να απομειώνεις το «μαξιλάρι», μετά από κάποιο χρονικό σημείο δυσκολεύεις τη θέση σου.

Τράπεζες

Μιλώντας για τον τραπεζικό τομέα, η Muehlbronner εστίασε στο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, υπογραμμίζοντας πως η επίτευξη στόχου μείωσης των NPLs γίνεται πολύ πιο δύσκολη από το 2019.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here