Μια νέα γραμμή εμφιάλωσης που θα είναι έτοιμη και λειτουργική στις αρχές του 2020 έχει ξεκινήσει να δημιουργεί η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ). Στόχος της διοίκησης είναι να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας και να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας μειώνοντας το κόστος παραγωγής.

Φέτος, η ζυθοποιία αναμένει τις πρώτες «αποδόσεις» της συμφωνίας με τον όμιλο Goody’s-Everest, μέσω της οποίας διευρύνει την παρουσία της στα σημεία εστίασης.

  • Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών σχεδιασμών της ζυθοποιίας, που προβλέπουν κεφάλαια πέραν των 20 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων σχεδιάζεται να υλοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους και θα αφορά νέα γραμμή εμφιάλωσης, εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση του εργοστασίου, καθώς και ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων.

Τον περασμένο Μάϊο η εταιρεία σύναψε σύμβαση προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού αναφορικά με την αγορά νέας γραμμής συσκευασίας φιάλης συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.

  • Η αποπληρωμή της εν λόγω επένδυσης θα διενεργηθεί σε οκτώ έτη με ετήσιο επιτόκιο 1,9%, ενώ η εν λόγω πίστωση φέρει την έγκριση πολυεθνικού ασφαλιστικού οργανισμού.

Η νέα γραμμή αναμένεται να είναι έτοιμη για λειτουργία στις αρχές της χρήσης 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here