Τον υπόγειο μηχανισμό νόθευσης υγρών καυσίμων «ξεσκέπασαν» μπουλντόζες σε βενζινάδικο στην Ελευσίνα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και η Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν, οι υπεύθυνοι του πρατηρίου άλλαζαν τη σύνθεση του καυσίμου με τηλεχειριστήρια, χρησιμοποιώντας άλλα λαθραία καύσιμα ή πετρελαιοειδή, ή ακόμη και με σκέτο αέρα. Εξαπατούσαν έτσι τους πελάτες και στην ποσότητα και στην ποιότητα των καυσίμων.

Ο έλεγχος διεξήχθη ύστερα από καταγγελία, καθώς τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν για κάτι που φαίνεται ότι ήξεραν πολλοί ύστερα από τον θάνατο του ιδιοκτήτη του πρατηρίου.

Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και μπουλντόζες. Στο φως ήρθαν εκτός από τις πέντε νόμιμες δεξαμενές καυσίμων και δύο παράνομες, οι οποίες ήταν κάτω από το έδαφος, μία αδήλωτη 7.000 λίτρων και ακόμη μία, διπλάσια σε μέγεθος, 14.000 λίτρων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ολόκληρο υπόγειο δίκτυο σωληνώσεων παροχέτευε καύσιμα από τις παράνομες δεξαμενές στις νόμιμες.

Ακόμη, βρέθηκαν ένα βυτιοφόρο 4.000 λίτρων από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι μετρητές, ένας υπολογιστής, αλλά και τα «ανεπίσημα» βιβλία.

Οι Αρχές ευελπιστούν τώρα να προσδιορίσουν τον όγκο των παράνομων καυσίμων που διακινούνταν μέσω του πρατηρίου, αλλά και πρόσωπα ή διευθύνσεις που συνδέονται με τη δράση του.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία για να διωχθούν ποινικά όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here