Δύσκολα εφαρμόσιμα, αναποτελεσματικά στην πράξη και ενδεχομένως αποτρεπτικά για την ανάπτυξη και την εργασία στον τομέα του ελληνικού λιανεμπορίου χαρακτηρίζει τα νέα κυβερνητικά μέτρα που θα εφαρμοστούν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου για τους ανεμβολίαστους ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), με μέλη του τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι κάθε άλλο παρά ορθολογικά τεκμηριωμένη, καθώς είναι γνωστό ότι ο δείκτης μολυσματικότητας στη λιανική -με βάση τις σχετικές εξειδικευμένες αναλύσεις- είναι εξαιρετικά χαμηλός», αναφέρει ο ΣΕΛΠΕ για τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο.

Δεδομένου ότι το ελληνικό λιανεμπόριο με ευθύνη, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στο σύνολό του και παρά την ελληνική εκδοχή της «χαλαρής» τήρησης των κανόνων, φαίνεται ότι τηρεί με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Επιπλέον, τα πρόσθετα μέτρα τα οποία ελήφθησαν με την παραπάνω απόφαση είναι δύσκολα εφαρμόσιμα από την πλειονότητα των επιχειρήσεων κάθε μορφής λιανικής, με συνέπεια την εντέλει οριακή αναποτελεσματικότητά τους στην πράξη. Με μόνο ουσιαστικό και, δυστυχώς, δυσμενές αποτέλεσμα το πλήγμα στην ανάπτυξη και την εργασία στον τομέα του ελληνικού λιανεμπορίου», επισημαίνει σε σχετική ενημέρωση.

Με τη σταδιακή ενίσχυση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους φορείς του κράτους καθώς και με τη στοχευμένη καμπάνια για εμβολιασμούς στην περιφέρεια και κυρίως στις περιοχές με υψηλά ποσοστά μη εμβολιασμένων, θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει η ενίσχυση της προσπάθειας για την προστασία των πολλών ακόμη μη εμβολιασμένων και, ταυτόχρονα, η προσπάθεια μείωσης του αριθμού τους, τονίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here