Ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη διατήρηση του πρασίνου στους δρόμους της πόλης εγκαινιάζει ο δήμος Αθηναίων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα “Adopt-A-Tree / Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα“, που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης να αναζητήσουν ένα δέντρο κοντά σε μια διεύθυνση (το σπίτι, την επιχείρηση, το σχολείο κλπ.) μέσω της εφαρμογής Novoville και να δεσμευτούν να το διατηρήσουν υγιές ποτίζοντάς το.

Ο πρωταρχικός στόχος της πρωτοβουλίας Adopt-A-Tree είναι να βοηθήσει τα νεοφυτεμένα δέντρα να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν. Βασική αιτία που ξεραίνονται τα δέντρα είναι η έλλειψη νερού κατά τους θερινούς μήνες.

  • «Είναι λοιπόν σημαντικό να κάνουμε τακτικά ποτίσματα κατά την περίοδο του καλοκαιριού ώστε να αυξήσουμε την πιθανότητα επιβίωσής τους. Τα δέντρα έχουν πολλά ευεργετικά οφέλη σε αστικά περιβάλλοντα. Βοηθούν στην απομάκρυνση των ατμοσφαιρικών ρύπων και απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα – την κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής – ενώ αποδεσμεύουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου. Παρέχουν δροσιά και σκιά στην πόλη, μειώνουν τις πιθανότητες πλημμύρας και την ηχορύπανση, αποτελούν ένα φυσικό περιβάλλον για τα πτηνά και προσφέρουν αισθητικά οφέλη στις γειτονιές μας», αναφέρει ο δήμος.Για όσους θέλουν να υιοθετήσουν ένα δέντρο αρκούν απλά βήματα, κατεβάζοντας αρχικά  δωρεάν την εφαρμογή Novoville για Android συσκευές από το Google Play και για συσκευές iOS από το App Store ή μέσω του Novoville WebApp στην ιστοσελίδα του δήμου. Οσοι Αθηναίοι επιλέξουν να υιοθετήσουν ένα δέντρο θα λαμβάνουν και υπενθυμίσεις κάθε φορά που είναι αναγκαίο να ποτίσουν το δέντρο τους! Καθένας μπορεί να υιοθετήσεε έως τρία δέντρα, ενώ, αντίστοιχα, ο αριθμός των δημοτών που μπορούν να υιοθετήσουν ένα συγκεκριμένο δέντρο είναι έως τρεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here