Αλλαγές στο καθεστώς βραχυχρόνιων μισθώσεων φέρνει ο νέος κυβερνητικός σχεδιασμός που προωθείται έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ενδεικτικά, προβλέπεται η κατάθεση ενός αναλυτικού «φακέλου» για την ταυτότητα του κάθε ακινήτου που μισθώνεται μέσω AirBnB και παρόμοιων πλατφορμών (χρόνος ανέγερσης, πολεοδομικές άδειες κ.ο.κ.).

Μέσω των φακέλων αυτών θα κρίνεται εάν τα συγκεκριμένα ακίνητα πληρούν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας για τους ενοίκους,  ενώ οι ιδιοκτήτες θα οφείλουν να διαθέτουν πληροφορίες- οδηγίες για το ενδεχόμενο φωτιάς, σεισμού, πλημμύρας κλπ.

Στόχος είναι η ασφάλεια των ενοίκων των εν λόγω κατοικιών αλλά και η διασφάλιση των ανταγωνισμού στον τουρισμό και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να επιβληθεί τέλος διαμονής το οποίο θα επιβαρύνει τους χρήστες.

Τα συναρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών έχουν δεσμευτεί για ένα ολοκληρωμένο πλάνο στην οικονομία του διαμοιρασμού στην Ελλάδα, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα γίνουν περαιτέρω έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ποια ακίνητα προς βραχυχρόνια μίσθωση δεν  διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ), με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να φοροδιαφεύγουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here