Στον Όμιλο Συγγελίδη περνά και επίσημα το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «OPEL Ελλάς» έπειτα και από τη σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή έκρινε ότι η απόκτηση των μετοχών δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις αγορές που αφορά.

Στο εξής ο επιχειρηματίας Πολυχρόνης Συγγελίδης και η εταιρεία του (Aiglon) θα είναι αντιπρόσωποι τεσσάρων από τα πλέον δημοφιλή σήματα αυτοκινήτων.

O όμιλος, με επικεφαλής τον Πολυχρόνη Συγγελίδη είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Citroen, Peugeot, DS Automobiles και OPEL.

Στις αρχές Απριλίου η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) είχε ανακοινώσει τη λήξη της συνεργασίας της με τον Όμιλο στην Ελλάδα, για την εισαγωγή της μάρκας Jeep στην Ελλάδα, όσο και σε σχέση με τη διανομή των μαρκών Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Abarth και Mopar.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την OPEL:

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, την 16/10/2019, ενέκρινε ομόφωνα, με την υπ’ αριθ. 691/2019 απόφασή της, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, την από 05/07/2019 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά την απόκτηση από τoν Γεώργιο Συγγελίδη του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «OPEL ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», διά της οποίας ο υιός του, Πολυχρόνης Συγγελίδης, αποκτά εμμέσως τον έλεγχο της εξαγοραζόμενης εταιρίας.

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την ευρύτερη αγορά εισαγωγής, διανομής και εμπορίας επιβατηγών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων καθώς και ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτών, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here