Ήταν αρχές Μαϊου, όταν η Societe Generale σε έκθεση της για το ποιες μετοχές θα αφαιρεθούν από τον βασικό διεθνή ελληνικό δείκτη MSCI Greece Standard συμπεριελάμβανε στις υποψήφιες την Motor Oil.
  Μάλιστα ο Γαλλικός οίκος στην περίπτωση της ΜΟΗ προχωρούσε στον υπολογισμό μέχρι και των εκροών, λόγω πωλήσεων από funds που επενδύουν σε μετοχές του δείκτη.
Στα 41,20 εκατ $, ή 2,82 εκατ. μετοχές δηλαδή 15,5 φορές τη μέση ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα, τα μεγέθη που έδινε η SoGen. 
   Την συνέχεια την γνωρίζετε, η Motor Oil όχι μόνο δεν αφαιρέθηκε από τον δείκτη αλλά παρέμεινε η μία από τις 4, που τον απαρτίζουν (με ΟΤΕ,ΟΠΑΠ και Jumbo).
    Στις 14 Μαϊου αναφερόμασταν στην “υπομονή του Πέτρου Τζαννετάκη και την δικαίωση”, καθώς είχε προηγηθεί πανηγυρική άνοδος για τη μετοχή, με κυρίως ξένα funds να αξιοποιούν την ευκαιρία αγοράζοντας χαμηλότερα (προφανώς ευγνωμονώντας την Societe Generale).
    Γιατί τα αναφέρω αυτά; μα επειδή μετά και το χθεσινό εντυπωσιακό +5,10% η τιμή της μετοχής ενισχύθηκε στα 14,64 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές. Υποθέτω θα αγόραζαν όσοι δεν είχαν δώσει και πολύ σημασία στην σοβαρότητα της έκθεσης των γάλλων. Πιθανολογώ, πως θα περιμένουν την επόμενη, μπας και ξαναβρούν την ευκαιρία.
    Στα 1,62 δισ η αποτίμηση της ΜΟΗ πλησιάζοντας και άλλο τα ΕΛΠΕ, που αποτιμώνται στα 1,89 δισ €.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here