Ημέρα ανακοίνωσης μεγεθών 2022 η σημερινή και αναθεωρημένου μερίσματος για τους μετόχους/επενδυτές του Ομίλου Motor Oil.
Σύμφωνα με τελευταία έκθεση της Optima Bank (Πέμπτη 6/4) αναμένονται “αναπροσαρμοσμένα” ebitda 430 εκατ. 6 φορές πάνω, τα δε καθαρά κέρδη στα 278 εκατ. (έναντι ζημιών στην προηγούμενη χρήση).
   Με βάση τα “διεθνή πρότυπα/κριτήρια” (IFRS) τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 400 εκατ. (καθώς η εταιρεία θα εμφανίσει ζημίες 44 εκατ.€ συνυπολογίζοντας την αρνητική επίδραση 298 εκατ. από τον φόρο αλληλεγγύης).
   Η έκπληξη προβλέπεται να έρθει από το μέρισμα, εάν επιβεβαιωθούν τα 1,1 ευρώ/μτχ-όπως εκτιμά η Optima Bank- ανεβάζοντας στα 1,5 ευρώ/μτχ την συνολική διανομή (προμέρισμα) προς τους μετόχους/επενδυτές.
  •     Οσον αφορά στο project του FSRU “Διώρυγα Gas” για το τρίτο 3μηνο υπολογίζεται η τελική επενδυτική απόφαση για την πλωτή μονάδα υποδοχής LNG στην περιοχή του διυλιστηρίου (Αγιοι Θεόδωροι). Ωστόσο για να ανάψει το “πράσινο φως” θα πρέπει να πληρωθούν αρκετές (και ουσιαστικές ) προϋποθέσεις (λ.χ. συγχρονισμός με τον δεύτερο αγωγό του ΔΕΣΦΑ).
      Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 339,6 εκατ.€ το δε κατασκευαστικό κομμάτι η Motor Oil έχει προτείνει να της εγκριθεί η δυνατότητα ανάληψης από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ (στο μ.κ της οποίας συμμετέχει) για την επιτάχυνση του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here