Σε μείωση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Optima Bank προχώρησε η θυγατρική της Motor Oil Ireon Investments Ltd.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η θυγατρική Ireon Investments Ltd μεταβίβασε 178.715 μετοχές της Optima Bank στην τιμή των 18,35 ευρώ ανά μετοχή σε συνδεδεμένα με την Motor Oil μέρη. Ο αριθμός των παραπάνω 178.715 μετοχών αντιστοιχεί σε ποσοστό 4,75% του μετοχικού κεφαλαίου της Optima Bank.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές της μεταβίβασης περαιτέρω ποσοστού 3% (112.873 μετοχές στην τιμή των Ευρώ 18,35 ανά μετοχή), η οποία εφόσον ολοκληρωθεί θα διαμορφώσει το ποσοστό συμμετοχής της  Ireon Investments Ltd στο μετοχικό κεφάλαιο της Optima Bank σε 26,42%.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Motor Oil Hellas είχε τονίσει κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων 9μηνου ότι στοχεύει να περιορίσει τη συμμετοχή του ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο της Optima Bank κάτω από το 30%. Περαιτέρω μείωση αναμένεται να υπάρξει και μέσω της ΑΜΚ του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας η οποία αναμένεται να οδηγήσει τη συμμετοχή της ΜΟΗ στο 15 – 20%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΜΟΗ οι συναλλαγές γίνονται στην ίδια αξία με την αγορά των μετοχών που είχε γίνει από τον όμιλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here