O Όμιλος Motor Oil παρουσίασε σήμερα τις θυγατρικές του εταιρείες VERD και Πράσινο Λάδι, σε εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η εταιρεία VERD ιδρύθηκε το 2005 με αντικείμενο εργασιών της την παραγωγή και εμπορία βιοκαυσίμων, στο εργοστάσιο παραγωγής βιοντίζελ που διαθέτει στον Βόλο, με παραγωγική ικανότητα 80,000 τόνων ετησίως. Ταυτόχρονα, η δραστηριότητα της εταιρείας Πράσινο Λάδι, η οποία αποτελεί θυγατρική της VERD, εστιάζει στη συλλογή τηγανελαίων για την παραγωγή του βιοντίζελ, του πράσινου καυσίμου με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που συνεισφέρει στη μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και αερίων του θερμοκηπίου κατά 90%. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συλλέγει ετησίως περίπου το 50% των ποσοτήτων τηγανελαίων που παράγει η χώρα μας, τα οποία σήμερα ανακυκλώνει στο εργοστάσιο της μητρικής της εταιρείας, VERD, για τη βιομηχανική παραγωγή καθαρού βιοντίζελ.

Ακολουθώντας πιστά το στρατηγικό του πλάνο να πρωταγωνιστήσει στην πράσινη ενέργεια οδηγώντας τον ενεργειακό μετασχηματισμό, το 2022 ο Όμιλος Motοr Oil προχώρησε σε εξαγορά της VERD, διευρύνοντας έτσι την ήδη δυναμική του παρουσία στον τομέα των ανανεώσιμων και εναλλακτικών καυσίμων. Σημειώνεται πως ο Όμιλος διαθέτει ισχυρό αποτύπωμα στην κυκλική οικονομία μέσω της θυγατρικής του εταιρείας, LPC, η οποία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο τεχνολογικά προηγμένα εργοστάσια επαναδιύλισης λιπαντικών στην Ευρώπη.

Με την κορυφαία εξειδίκευση και τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρεία Πράσινο Λάδι, σε συνδυασμό με την καινοτομία της VERD καθώς και την ευρύτερη υποστήριξη και παρουσία του Ομίλου Motοr Oil, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας περιφερειακός ηγέτης στον χώρο των ανανεώσιμων καυσίμων αλλά και της κυκλικής οικονομίας, ο οποίος θα αφοσιωθεί στην παραγωγή και εμπορία βιώσιμων εναλλακτικών καυσίμων χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Πέτρος Τζαννετάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Motοr Oil, δήλωσε: «Η πράσινη μετάβαση που διασφαλίζει και την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας είναι προτεραιότητα στρατηγικής σημασίας για τον Όμιλο Motοr Oil. Η συμμαχία μας με τις εταιρείες VERD και Πράσινο Λάδι ενισχύει ακόμη περισσότερο τη στρατηγική θέση του Ομίλου στην κυκλική οικονομία και εγκαινιάζει ένα ακόμα πιο ισχυρό κεφάλαιο στον πυλώνα των εναλλακτικών καυσίμων και της βιώσιμης ανάπτυξης. Με συνέχεια, συνέπεια, σταθερότητα, ποιότητα και αξιοπιστία, δεσμευόμαστε για ανάληψη υπεύθυνης δράσης με οχήματα όλες μας τις θυγατρικές».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, Γενικός Διευθυντής της VERD, ανέφερε: «Τα άμεσα σχέδια των εταιρειών VERD και Πράσινο Λάδι είναι να πείσουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να ανακυκλώνει το τηγανέλαιο που προέρχεται από το σπίτι τους. Να τους ενημερώσουμε για τις βλαβερές συνέπειες της απόρριψης στο περιβάλλον και να φέρουμε την ανακύκλωση πιο κοντά τους, ακόμα και στην πόρτα τους. Αποστολή μας είναι να κάνουμε τους πολίτες να αισθανθούν καθημερινοί ήρωες, πραγματικά υπεύθυνοι για τον πλανήτη και το κοινό μας μέλλον».

Τέλος, σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τον συντονισμό της οποίας είχε αναλάβει η δημοσιογράφος Ράνια Τραγόμαλλου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη προβολή της νέας καμπάνιας της εταιρείας Πράσινο Λάδι, μαζί με σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, και ακολούθησε testimonial από τον διακεκριμένο chef Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος σημείωσε τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης του χρησιμοποιημένου λαδιού τόσο από τον κλάδο της εστίασης όσο και από τα νοικοκυριά.