Με διψήφια απόδοση έχει ενισχυθεί η μετοχή της Motor Oil, από τη μέρα που η Société Générale άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της μετοχής της Motor Oil από τον βασικό διεθνή ελληνικό δείκτη της Morgan Stanley Capital International.

Μάλιστα, ο γαλλικός οίκος, που δεν φημίζεται και τόσο για την ευστοχία των αναλύσεών του (σε αντίθεση με την κόρη του Πριάμου και της Εκάβης), είχε προχωρήσει σε προεξόφληση εκροών της τάξεως των 41,20 εκατ. δολ. ή 2,82 εκατ. μετοχών (που αντιστοιχούν σε 15,5 φορές τη μέση ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα) στο διάστημα μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαΐου, δηλαδή στην τελευταία συνεδρίαση του rebalancing στα χαρτοφυλάκια των funds.

Η «ετυμηγορία» της SoGen, κατά πως φάνηκε, επηρέασε αρκετούς εγχώριους διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων και 4-5 ξένους, οι οποίοι προχώρησαν σε πωλήσεις στη μετοχή. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, ενεργοποιήθηκαν αγοραστές, κυρίως ευρωπαϊκά χαρτοφυλάκια, που βρήκαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν από αρκετά χαμηλότερα.

Εν τέλει, οι ανακοινώσεις της MSCI διέψευσαν τη SoGen, με αποτέλεσμα –για τη μετοχή– να «τρέξει» ένα σχεδόν 12% μέσα σε λίγες συνεδριάσεις. Και, προφανώς, αντί για εκροές, είχε θεαματική υπερίσχυση των εισροών.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 26/05/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here