Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το ενιάμηνο για την Μοτοδυναμική.

Συγκεκριμένα για το σύνολο του 9μήνου, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 37,9% σε σύγκριση με το 2021 και ανήλθαν στα 102,5 εκ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 22,4 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 85,5% ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στα 13,5 εκ. υπερδιπλάσια από αυτά του 2021.

Όσον αφορά μόνο το 3ο τρίμηνο, οι πωλήσεις του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση κατά 45,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 και ανήλθαν στα 44,7 εκ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν στα 14,6 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 55,1% ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στα 10,3 εκ. ευρώ αυξημένα κατά 41,3%.

Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν την θετική τους πορεία, αν και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα επιμένουν, παρουσιάζοντας αύξηση 19,5% στα 50,7 εκ. ευρώ. Ακόμα πιο θετική εξέλιξη για τις πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) που ανέρχονται στα 19,9 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 49,6% σε μια συνολική αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα που παρουσίασε μόλις οριακή αύξηση στο ενιάμηνο του 2022.

Θεαματική η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις του 3ου τριμήνου να παρουσιάζουν μια αύξηση 51,3% στα 21,2 εκ. ευρώ και συνολική αύξηση 74,5% στα 32,5 εκ. ευρώ στο ενιάμηνο.

Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές του Ομίλου συνέβαλαν στη χρηματοδότηση του νέου στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά 8,6 εκ. ευρώ στα 18,9 εκ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: “Έχοντας από την μία προσαρμοστεί στις συνεχιζόμενα απρόβλεπτες συνθήκες παραδόσεων και ικανοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ισχυρή ζήτηση των προϊόντων Yamaha και Porsche, αλλά απολαμβάνοντας από την άλλη μια δυνατή τουριστική σεζόν με την Sixt, βλέπουμε τα μεγέθη μας να αναπτύσσονται θεαματικά. Οδεύουμε με αυτοπεποίθηση προς την ολοκλήρωση μιας χρονιάς-ρεκόρ για τον Όμιλο σε όλα τα επίπεδα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here