Η JPMorgan έστειλε τα χρήματα στη Citigroup που είχε τα ρωσικά ομόλογα. Η JP Morgan, διαχειρίστηκε τα κεφάλαια που προορίζονταν για τις έντοκες πληρωμές ομολόγων σε δολάρια που εκδόθηκαν από τη ρωσική κυβέρνηση και έληξαν την Τετάρτη, στέλνοντας τα χρήματα στη Citigroup, αναφέρουν διεθνή μέσα. Η Ρωσία γλίτωσε για την ώρα την τεχνική χρεωκοπία.

Η JPMorgan ήταν η τράπεζα που χρησιμοποίησε η Ρωσία για να στείλει την πληρωμή στη Citigroup, η οποία ενεργεί ως εκπρόσωπος πληρωμών για τα ομόλογα, σύμφωνα με τις πηγές, οι οποίες θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η JPMorgan έστειλε τα χρήματα στη Citigroup αφού αναζήτησε και έλαβε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρχές των ΗΠΑ την Τετάρτη, είπε μία από τις πηγές.

Ενώ οι Ευρωπαίοι ομολογιούχοι του κρατικού χρέους της Ρωσίας δεν έχουν λάβει καμία ένδειξη για τα κεφάλαια, η κίνηση και μόνο πυροδότησε αισιοδοξία ότι τα ομόλογα μπορεί να διακανονιστούν, στέλνοντας τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια των λήξεων. Η πιθανότητα αθέτησης υποχρεώσεων από τη Ρωσία εντός του έτους μειώθηκε στο 57%, από 59%, σύμφωνα με τα CDS. Την περασμένη εβδομάδα έφτασε το 80%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here