Θολώνουν οι προοπτικές του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Η JP Morgan, υποβαθμίζει την στάση της απέναντι στις Ελληνικές τράπεζες σε “επιφυλακτική” από “θετική”.

Η έκθεση της αμερικανικής τράπεζας αναφέρεται στο απότομο «πάγωμα» της οικονομίας και την ραγδαία αλλαγή στην ψυχολογία της αγοράς σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία που θα επιφέρεει καθυστέρηση στις τιτλοποιήσεις NPEs και στη συνολική ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών. Ενδεχόμενη χρονική παράταση της κρίσης θα πλήξει περαιτέρω τους ισολογισμούς των τραπεζών μέσω των πιστωτικών συνθηκών, του κόστους κινδύνου και των κεφαλαίων.

Η JP Morgan αναφέρεται στα σημαντικά δημοσιονομικά μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί και το γεγονός ότι η πανδημία φαίνεται σχετικά περιορισμένη στην Ελλάδα. Στα σημεία αυτά στηρίζεται η ελπίδα για μια γρήγορη ανάκαμψη στον χρηματοπιστωτικό τομέα δηλαδή στην προϋπόθεση ότι η οικονομική ανάκαμψη θα έχει σχήμα V.

Στο βασικό της σενάριο η JP Morgan ωστόσο εκτιμά ότι το κόστος των προβλέψεων θα παραμείνει αναπόφευκτα υψηλότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here