Το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που ισχύει από σήμερα στην Ελλάδα, αξιολογεί  ο οίκος Moody’s, θεωρώντας πως συνιστά θετικό πιστωτικό γεγονός (credit positive) για τις μελλοντικές τιτλοποιήσεις.

Πρόκειται για μία πιο απλή, αυτοματοποιημένη διαδικασία αιτήσεων για προστασία και προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Παρά το γεγονός ότι η νέα πλατφόρμα δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, οι αναλυτές της Moody’s εκτιμούν ότι επιβάλλει πιο αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας για οφειλέτες (νοικοκυριά ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις), που επιδιώκουν προστασία της πρώτης κατοικίας τους.

Ο Οίκος Moody’s θεωρεί ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών, περιορίζει τη γραφειοκρατία και βελτιώνει το συνολικό πλαίσιο για τις κατασχέσεις.

  • «Η εξέλιξη αυτή θα διαδραματίσει επίσης καθοριστικό ρόλο στις μελλοντικές τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων, καθώς θα ενισχύσει το βάθος των δεδομένων, που είναι διαθέσιμα για ανάκτηση εγγυήσεων» υπογραμμίζει η έκθεση της Moody’s.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here