Η Moody’s Investors Service εξακολουθεί να αναμένει ότι η Tesla θα χρειαστεί να αντλήσει περίπου 2 δισ. δολάρια σε νέα κεφάλαια το τρέχον έτος, μία ημέρα μετά τη διαβεβαίωση του CEO, Elon Musk προς τους αναλυτές στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, πως δεν θέλει να προχωρήσει σε άντληση φρέσκων κεφαλαίων.

Ο Musk απαντούσε σε ερωτήσεις εάν η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρειάζεται να αντλήσει κεφάλαια. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, τουίταρε στο περιοδικό Economist πως δεν θα αναζητηθούν κεφάλαια φέτος.

Η Moody΄s σημειώνει πως η Tesla σημείωσε πρόοδο στην εβδομαδιαία παραγωγή Model 3, διατηρώντας το επίπεδο πάνω από τα 2000 οχήματα για τρεις διαδοχικές εβδομάδες, αλλά η εταιρεία βρίσκεται ακόμη μακριά από το στόχο των 5000 οχημάτων την εβδομάδα, του μικτού περιθωρίου του 25% και του νεκρού σημείου στις ταμειακές ροές.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Tesla θα χρειαστεί να αντλήσει νέα κεφάλαια ύψους περίπου 2 δισ. δολαρίων -με τη μορφή μετοχών, μετατρέψιμων τίτλων ή χρέους- προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας του 2018 και να αναχρηματοδοτήσει συνολικό μετατρέψιμο χρέος 1,3 δισ. δολαρίων που ωριμάζει στα τέλη του 2018 και στις αρχές του 2019», γράφει ο Bruce Clark, επικεφαλής αναλυτής για τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανιών και ανώτερος αντιπρόεδρος της Moody’s.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here