Γράφει η «ξενοδόχος»

Στην αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με σύμβαση παραχώρησης ακολουθώντας το μοντέλο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ετοιμάζεται να προχωρήσει το κυβερνητικό επιτελείο και μάλιστα σε προτεραιότητα και ανεξάρτητα από τα άλλα αεροδρόμια.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε τις προθέσεις της κυβέρνησης από τη Μεσσηνία όπου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου για τις μεγάλες επενδύσεις ως καταλύτης για ανάπτυξη και δή για το παράδειγμα της  Costa Navarino.

  • «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα παραχωρηθεί με τη μέθοδο της σύμπραξης Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα  σε προτεραιότητα με το μοντέλο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. 
  • Θα πάρουμε τις οριστικές αποφάσεις προκειμένου το αεροδρόμιο, που είναι το πιο δυναμικό από τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας να μπορέσει να γίνει αντικείμενο μιας σύμβασης παραχώρησης, αντίστοιχη με αυτή που υπεγράφη για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Και πράγματι, σύμφωνα με την έρευνα για τις επιπτώσεις του συγκροτήματος στην οικονομία της περιοχής που παρουσίασε στην ίδια εκδήλωση ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Νικόλαος Γεωργόπουλος, η επίδραση από τη λειτουργία του συγκροτήματος ήταν μεγάλη και στη διασύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, όπου η Μεσσηνία συνδέθηκε με περισσότερους από 30 προορισμούς διεθνώς με +1.447% αύξηση συνδεσιμότητας την περίοδο 2009- 2019.

Η αύξηση αφίξεων πτήσεων εξωτερικού ήταν στο +455%, ενώ η αύξηση της κίνησης επιβατών εξωτερικού κατά την ίδια περίοδο ήταν στο +326%. Σημειώνεται ότι μόνο το 12,5% των επιβατών καταλήγει στην Costa Navarino, ενώ γύρω από τον αερολιμένα έχει αναπτυχθεί μία νέα οικονομία κυρίως στο κομμάτι του μεταφορικού έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here