Την επέκταση της δραστηριοποίησής της στις ΗΠΑ συμφώνησε η εταιρεία – κολοσσός της μόδας Moët Hennessy Louis Vuitton, επιτυχία η οποία αποδίδεται στις επενδυτικές κινήσεις του προέδρου της Μπερνάρ Αρνό.

Ο ίδιος ο Αρνό είχε επισκεφθεί από τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του τον Ντόναλντ Τραμπ στον πύργο του και ανέπτυξε καλές σχέσεις με τον νέο πρόεδρο, όταν οι εκπρόσωποι άλλων οίκων δεν είχαν βρει τρόπους να τον προσεγγίσουν. Στο meeting που έγινε οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει για την αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ.

Σύντομα ο Τραμπ αναμένεται να εγκαινιάσει ένα νέο εργοστάσιο του μεγάλου οίκου στο Τέξας, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εργαστήριο δερμάτινων ειδών στο Keene, μια μικρή πόλη κοντά στο Ντάλας, θα δημιουργήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα προϊόντα της Louis Vuitton που θα κατασκευάζονται εκεί θα αναγράφουν «Made in the USA».

Ο Αρνό με τις επενδυτικές του κινήσεις επιχειρεί να περιορίσει τα ρίσκα που έχουν ανακύψει από τις εμπορικές αντιμαχίες ανάμεσα σε Κίνα – ΗΠΑ αλλά και ΗΠΑ-ΕΕ.

Ενδεικτικό είναι πως προϊόντα του οίκου, όπως τσάντες και άλλα δερμάτινα είδη, θα αποφύγουν την επιβολή επιπρόσθετων δασμών οι οποίοι θα επιβληθούν στις ευρωπαϊκές εξαγωγές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here