Πέρασαν έξι χρόνια μετά το κούρεμα των καταθέσεων της Λαϊκής Τράπεζας και το εγχείρημα της πώλησης των περιουσιακών της στοιχείων όπως φαίνεται ολοκληρώνεται με το ποσό επιστροφής να είναι πενιχρό και άδικο για τους πιστωτές και ειδικότερα για τους κουρεμένους καταθέτες της πρώην Λαϊκής Τράπεζας», σύμφωνα με τον διαχειριστή Κλεόβουλο Αλεξάνδρου, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής το 2017. Συγκεκριμένα, γύρω στα έξι σεντ θα πάρουν πίσω για κάθε ευρώ οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της CPB, αναμένεται ότι οι πιστωτές της, κυρίως οι κουρεμένοι καταθέτες της, να λάβουν μόλις το 6% των €4 δισ. που κουρεύτηκαν. Το συνολικό ποσό το οποίο έχει εισπραχθεί από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής, ανέρχεται μέχρι σήμερα περίπου στα €220 εκ.

Εκτιμάται ότι αν πωληθεί και το ποσοστό των μετοχών που κατέχει στην BOCH η CPB, θα εισπραχθεί ένα ποσό κοντά στα €32 εκ., δεδομένου ότι οι μετοχές θα πωληθούν με βάση τη σημερινή τους τιμή.

Σημειώνεται ότι η αρχική αξία των περιουσιακών στοιχείων της CPB, τον Μάρτιο δηλαδή του 2013, όταν η τράπεζα είχε τεθεί σε εξυγίανση, είχε εκτιμηθεί κοντά στα €750 εκ.

Οι κουρεμένοι πιστωτές της CPB άσκησαν και συνεχίζουν να ασκούν αυστηρή κριτική στην αρχή εξυγίανσης, δηλαδή την ΚΤ, για τον τρόπο διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Επιρρίπτουν ευθύνες στην ΚΤ για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί σε ότι αφορά την πώληση των περιουσιακών στοιχείων, γεγονός το οποίο, όπως υποστηρίζουν, συνέτεινε ώστε να μειωθεί κάθετα η αρχική αξία των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων.

 

Stockwatch

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here