Γράφει η «ξενοδόχος»

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται λόγω κορωνοϊού τα έσοδα των ελληνικών ξενοδοχείων ανά την επικράτεια, με την Αθήνα ειδικά να υποφέρει περισσότερο και φως να μην προκύπτει, επί του παρόντος, από πουθενά.

Με βάση την ανάλυση της εξειδικευμένης εταιρείας συμβούλων gbr Consulting η οποία συνεργάζεται και με τις μεγαλύτερης Ενώσεις Ξενοδόχων στην Ελλάδα, αυτή των Αθηνών- Αττικής- Αργοσαρωνικού αλλά και της Θεσσαλονίκης, μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο, «όπου σημειώνεται και το peak» το Εσοδο ανά Διαθέσιμο Δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι στα 25 ευρώ, μειωμένο κατά 79% και 65% αντίστοιχα.

Η εταιρεία αναφέρει ότι εως το τέλος Σεπτεμβρίου τα έσοδα ανά δωμάτιο στην Αθήνα έχουν σημειώσει πτώση κατά -79% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ στη Θεσσαλονίκη αντιστοιχεί στο -67%.

Συνολικά για τα αστικά ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης σε ετήσια βάση είναι στο -63%, ενώ για τα εποχικά ξενοδοχεία και τα resorts η μείωση είναι επίσης  πρωτοφανής φθάνοντας επίσης το -79%.

Ειδικά για το τρίτο τρίμηνο του 2020, τα μεγάλα ποσοστά της πτώσης αντανακλούν και το γεγονός ότι μετά το lockdown της περασμένης άνοιξης πολλά ξενοδοχεία παρέμειναν κλειστά ή άνοιξαν για να …ξανακλείσουν στη συνέχεια. Η gbr consulting καταγράφει την πτώση στα έσοδα των ξενοδόχων ειδικότερα και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της φετινής σεζόν Covid -19 όπου σύμφωνα με τα στοιχεία:

  • Στην Αθήνα η πτώση ήταν στο -78%
  • Στη Θεσσαλονίκη στο -71%
  • Στα υπόλοιπα αστικά ξενοδοχεία της Ελλάδας στο -59%
  • Τα εποχικά ξενοδοχεία/ resorts στο -70%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here