Με Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, για την προώθηση της εξωστρέφειας, εγκαινιάστηκε η Πελοπόννησος EXPO.

Στον χώρο της εκθέσεως, στην Τρίπολη, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Συμεών Διαμαντίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής, προχώρησαν στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει την ενοποίηση των δυνάμεων των δύο φορέων με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια της Πελοποννήσου, καθώς επίσης και στην εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού. Επιπλέον, για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των στόχων, αποφασίστηκε η δημιουργία παραρτήματος του ΣΕΒΕ, στον χώρο του Επιμελητηρίου, με σκοπό να διευκολυνθεί η εποικοδομητική τους συνεργασία.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Συμεών Διαμαντίδης, στα εγκαίνια της εκθέσεως της Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας τονίζοντας πως «Με αυτό το βήμα, στοχεύουμε να συνδυάσουμε τις δυνάμεις μας με κοινό σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία σε δράσεις προώθησης της εξωστρέφειας, αλλά και η από κοινού βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην διεθνή αγορά, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση τόσο της τοπικής όσο και της εθνικής οικονομίας και απασχόλησης.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής σημείωσε ότι «Είναι ιστορική στιγμή για την Αρκαδία, καθώς ένας καταξιωμένος και με μεγάλο εκτόπισμα σύνδεσμος της χώρας συνεργάζεται με το Επιμελητήριό μας, γεγονός το οποίο θα δώσει ώθηση σε νέες επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό να αναπτύξουν συγκροτημένα την εξωστρέφειά τους».