Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμερικανικό δίκτυο CNN. Στο επίκεντρο τέθηκαν επίκαιρα ζητήματα, μεταξύ άλλων το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το εμβόλιο της AstraZeneca αλλά και το 30ετες ομόλογο.

«Περιμένω αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι, εξαρτόμαστε πολύ από τον τουρισμό. Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια. Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι», είπε σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμών.

«Είμαστε πολύ εξαρτημένοι από τον τουρισμό, περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι, έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτοκολλά για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πιστοποιητικό για τα ταξίδια και εκτός ΕΕ, όπως με το Ισραήλ για παράδειγμα που έχει εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και με δεδομένο ότι αρκετοί Ισραηλινοί επισκέπτονται τη χώρα μας.

 

Εμβολιασμοί

Σε ερώτηση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο Απρίλιος αποτελεί μήνας- ορόσημο καθώς μέχρι τέλη του επόμενου μήνα θα έχουν εμβολιαστεί όλοι άνω των 60 με τουλάχιστον μία δόση, αλλά και οι ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αυτό αναμένεται να αποσυμπιέσει την κατάσταση και να δώσει το έναυσμα για επιστροφή στην κανονικότητα.

«Θα είμαστε στο σημείο να διαχειριστούμε την πανδημία χωρίς μεγάλες δυσκολίες και έτσι θα πορευτούμε με τον κορονοϊό τουλάχιστον μέχρι τους επόμενους 6 με 12 μήνες», είπε.

Εμβόλιο AstraZeneca

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca και την αναστολή χρήσης του από πολλά κράτη σημείωσε:

«Περιμένουμε την απόφαση του EMA αύριο, και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε με ότι έχει πει για το εμβόλιο αυτό».

«Όλοι είμαστε κουρασμένοι, έχουμε περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες, το νοσοκομεία είναι σε πίεση αλλά το χειριζόμαστε» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, είπε πως το κύμα της πανδημίας θα αρχίσει να επιπεδώνεται τις επόμενες ημέρες και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες 48 ώρες.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα θεωρείται από τις χώρες που τα πήγαν καλά στη διαχείριση της πανδημίας και πρόσθεσε πως για την αντιμετώπισή της διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ από πέρυσι.

«Θα ανοίξουμε για το καλοκαίρι για τους τουρίστες να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι» υπογράμμισε.

30ετές ομόλογο

Αναφερόμενος στην έκδοση του 30ετούς ομολόγου δήλωσε πως πριν δύο χρόνια δεν θα το διανοούνταν κανείς να μιλάμε για 30ετες ομόλογο,« η Ελλάδα επιστρέφει και αφήνουμε την κρίση πίσω».

Πατήστε εδώ για να δείτε την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο cnn

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here