Γράφει η “ξενοδόχος”

Ήταν το Φθινόπωρο του 2017 όταν η Probank Leasing, του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας είχε σπεύσει να αξιοποιήσει το θετικό momentum για την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, αναρτώντας πωλητήριο σε δύο ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της, για το 5άστερο Ηριδανός στην οδό Πειραιώς αλλά και στην Κυψέλη, για μία μικρότερη μονάδα δυναμικότητας 24 δωματίων.

Ενάμιση χρόνο μετά, ο όμιλος αλλάζει την πολιτική του και ξεκινά εκ νέου την προσπάθεια αξιοποίησης των δύο ακινήτων, αυτή τη φορά αναζητώντας μισθωτή για τα επόμενα έξι χρόνια.

Όσον αφορά το ξενοδοχείο Ηριδανός, στη συμβολή της οδού Πειραιώς 78 με την οδό Σαλαμίνος 14, η ελάχιστη τιμή του μηνιαίου μισθώματος αντιστοιχεί στα 42.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και η ετήσια αναπροσαρμογή του κατά τη διάρκεια της εξαετούς μίσθωσης.

Το κτίριο με μία συνολική επιφάνεια 2.372 τ.μ. στην περιοχή του Κεραμεικού, παραμένει κενό από το 2012 όταν είχε βάλει λουκέτο λόγω της κρίσης στην ξενοδοχειακή αγορά της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ο “Ηριδανός” είναι δυναμικότητας 39 δωματίων και 81 κλινών, ενώ στις παροχές του περιλαμβάνονται εστιατόριο, γυμναστήριο, spa, bar στο δώμα με θέα την Ακρόπολη και αίθουσα συνεδριάσεων 60 ατόμων.

Πριν από ενάμιση χρόνο η ελάχιστη τιμή πώλησης για το ακίνητο- το οποίο, σημειωτέον, είχε προσελκύσει το αρχικό ενδιαφέρον επενδυτών χωρίς ωστόσο στη συνέχεια να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαγωνιστική διαδικασία– είχε οριστεί στα 6,3 εκατ. ευρώ. Ενας από τους ανασταλτικούς παράγοντες για το ότι ο διαγωνισμός κατέληξε άγονος αποτέλεσε και το γεγονός ότι πρόκειται για μία “δύσκολη” περιοχή, έστω κι αν τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει και αυτή λόγω της ανόδου του τουρισμού της Αθήνας.

H θυγατρική του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας θέλει να εκμισθώσει κι ένα ακόμη ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της στην περιοχή της Κυψέλης. Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα που ζητεί για το  ξενοδοχείο στη συμβολή των οδών Αγίας Ζώνης 7 και Τενέδου 35, στην Αθήνα, δυναμικότητας 24 δωματίων, είναι στα 5.500 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή είχαν γίνει το 2017 προσπάθειες για την πώληση του ακινήτου έναντι 700.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here