Μήνυση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και σειράς συνεργατών του αρχηγού του κράτους υπέβαλε το ενημερωτικό δίκτυο CNN, ζητώντας την άμεση επιστροφή της διαπίστευσης του ανταποκριτή του στον Λευκό Οίκο, Jim Acosta.

Η νομική δράση την οποία ανέλαβε το CNN έρχεται ως απάντηση στην κατάσχεση της διαπίστευσης του δημοσιογράφου από άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service), ην περασμένη εβδομάδα. Στο κείμενο της μήνυσης, αναφέρεται ότι υπάρχει παραβίαση των δικαιωμάτων του Acosta, αλλά και του CNN, όπως αυτά ορίζονται από την Πρώτη και την Πέμπτη Τροπολογία του συντάγματος των ΗΠΑ.

Η μήνυση υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της πρωτεύουσας της χώρας, Ουάσινγκτον, την Τρίτη το πρωί (τοπική ώρα).

Πλην του Ντόναλντ Τραμπ, εγκαλούνται ο επιτελάρχης της αμερικανικής Προεδρίας, John Kelly, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου (κυβερνητική εκπρόσωπος) Sarah Sanders, ο αναπληρωτής επιτελάρχης για ζητήματα επικοινωνίας Bill Shine, ο διευθυντής της Secret Service, Joseph Clancy και ο αστυνομικός της υπηρεσίας ο οποίος ζήτησε και έλαβε τη διαπίστευση του Acosta την περασμένη Τετάρτη. Το όνομα του τελευταίου είναι John Doe.

Σε συνέντευξη Τύπου του προέδρου των ΗΠΑ μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τραμπ είχε έντονο διάλογο με τον ανταποκριτή του CNN, τον οποίο χαρακτήρισε «απαίσιο άνθρωπο» και «αγενή», επειδή ο δημοσιογράφος επέμενε σε ερωτήσεις για το μέλλον της έρευνας για ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

To CNN ζητεί από το δικαστήριο την έκδοση προσωρινής εντολής ώστε ο Jim Acosta να επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο και, όταν εκδικαστεί η υπόθεση, να μην μπορεί πλέον η αμερικανική Προεδρία να στερήσει την πρόσβαση στον συντάκτη του στο κτήριο και στην κάλυψη των γεγονότων εντός αυτού.

 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here