Μειώθηκε το ειδικό βάρος των Ελληνικών Τραπεζών στον δείκτη MSCI Greece Standard, μειώθηκε η χρηματιστηριακή τους αξία και τελικά ΕΘΝΙΚΗ, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς διαγράφηκαν από τον MSCI Greece Standard Index.

Οι μετοχές των τριών Ελληνικών Τραπεζών μεταφέρονται στον δείκτη «μικρής κεφαλαιοποίησης» MSCI Small Cap. Από τον δείκτη MSCI Small Cap διαγράφεται η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Η Societe Generale εκτιμά ότι η απόφαση σοκ της Morgan Stanley θα προκαλέσει εκροές κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο, αφού τα κεφάλαια που ακολουθούν «παθητικά τον δείκτη» θα υποχρεωθούν να ρευστοποιήσουν τις μέχρι σήμερα θέσεις τους ενώ οι αγοραστές θα εμφανιστούν σε ακόμη χαμηλότερες τιμές. Κατά την εκτίμηση της Societe General οι άμεσες εκροές θα διαμορφωθούν στα 52,73 εκατ. δολάρια για την Eurobank, στα 17,59 εκατ. δολ. για την Πειραιώς και στα 23,34 εκατ. δολ. για την Εθνική Τράπεζα.

Στον δείκτη MSCI Greece Standard συμμετέχουν πλέον: ΟΤΕ με συμμετοχή 20,27%, ΟΠΑΠ με 15,79%, Alpha Bank  με 13,47%, Jumbo με 10,90%, Motor Oil με 10,73%,  Τιτάν με 7,72%.

Δεδομένες οι εκροές από τον τραπεζικό κλάδο, εξίσου προεξοφλούμενες οι εισροές στις μετοχές όσων μένουν πλέον στον δείκτη συνεκτιμώντας και την μεταβολή στην στάθμιση τους.
     ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Jumbo, TITAN και Alpha Bank στους κερδισμένους καθώς από σήμερα θα πρέπει να περιμένουμε flows.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here