Σε κλίμα πανηγυρικό  -ένα περίπου χρόνο μετά τις σημαντικές μετοχικές αλλαγές- αλλά και συγκρατημένα αισιόδοξο, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Προβόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αναστάσιος Καλλιντσάντσης τα βήματα που έχουν γίνει, έπειτα από την ιστορική αλλαγή πορείας πέρυσι.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Αν. Καλλιτσάντσης, στη χθεσινή γενική συνέλευση,

Φέτος, συμπληρώνουμε 20 χρόνια από την τριπλή συγχώνευση της Ελληνικής Τεχνοδομικής, της Ακτωρ και της ΤΕΒ, που δημιούργησαν τον Ομιλο Ελλάκτωρ.”

  • Νέα οργανωτική δομή και λειτουργία σύμφωνα με τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης
  • Αναδιάρθρωση θυγατρικών,
  • «Πάντρεμα» κοινών δραστηριοτήτων μέσω καλύτερης επικοινωνίας των θυγατρικών,
  • Αυτοκάθαρση, διαφάνεια και αποκατάσταση του κύρους της εταιρείας στις αγορές που έχει έργα.

Αυτοί ήταν οι κεντρικοί πυλώνες του ολιστικού μετασχηματισμού του Ομίλου Ελλάκτωρ που λαμβάνει χώρα το τελευταίο 12μηνο μέσα από ένα φιλόδοξο και πολυσχιδές εγχείρημα, με στόχο να νοικοκυρέψει τη… χαώδη διοικητική λειτουργία και τη δαιδαλώδη διάρθρωση.

Κεντρικό θέμα συζήτησης στη γενική συνέλευση ήταν οι διαπραγματεύσεις του Ομίλου με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή επί των χρηματοοικονομικών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ η επιδίωξη είναι να συμφωνηθεί μια νέα δομή για τον δανεισμό του ομίλου με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον μέχρι το 2026.

Το συνολικό ύψος των δανείων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο τέλος του 2018 ήταν 1.416,3 εκατ. ευρώ (1.386,6 εκατ. στο τέλος του 2017). Στο εν λόγω ποσό συμπεριλαμβάνονται τα δάνεια των Παραχωρήσεων της Αττικής Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Μορέας ύψους 506,8 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα ο δανεισμός που επιχειρείται να αναδιαρθρωθεί θα είναι ύψους 909,4 εκατ. ευρώ.

Η χρήση του 2018 έκλεισε με ταμειακά διαθέσιμα ύψους 479,4 εκατ. ευρώ για το σύνολο του ομίλου, τα συνολικά έσοδα ήταν 1.857,3 εκατ. ευρώ και το τελικό αποτέλεσμα ζημιές 124,6 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα από την εγγραφή ζημιών του κλάδου της κατασκευής.

  • “Το έργο που αναλάβαμε είναι κολοσσιαίο και προφανώς δεν ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο. Η δουλειά που γίνεται και πρέπει να γίνει στην Ελλάκτωρ είναι μια επίπονη και χρονοβόρα εξελικτική διαδικασία, αλλά όπως πρεσβεύει και το νέο μας εταιρικό δόγμα: Η αξία βρίσκεται στην εξέλιξη” διαμήνυσε ο κ. Καλλιτσάντσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here